İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ile gündeme dair konuştuk.

Sorduğumuz sorulara cevap aradık. Bazı konularda çok net konuştu, bazı konularda Genel Merkez’den gelecek açıklamalara göre cevap verilebileceğini belirtti.

2019 Yerel seçimleriyle ilgili Siyasi Partiler arasında ittifak görüşmeleri devam ediyor. Bir tarafta Ak Parti, MHP, BBP kurmayları son detayları görüşüp liderlerine rapor sunma hazırlığındalar. Diğer tarafta CHP, İP, HDP, SP kurmayları da ittifak yapılacak mı? Yapılacaksa hangi illerde nasıl bir ittifak yapılacağını tartışıyorlar.

İttifak görüşmeleri zaman zaman tıkanıyor. Sebebi ise her siyasi partinin daha çok belediye başkanlığı kazanma arzu ve istekleri.

MHP üç büyük ilde aday çıkarmayacağını açıkladı. Bunlar Ankara, İstanbul, İzmir. Bu üç ilde Ak Parti adaylarını destekleyecekler. Ak Parti ise 74 ilde adaylarını açıkladı. Geriye 7 il kaldı. Bu 7 ilden tamamında mı MHP’ye jest yapıp aday çıkarmayacak? yoksa bazı illerde yine aday çıkarıp geriye kalan illerde mi MHP’nin çıkaracağı adayları destekleyecek şu anda belli değil. Tüm bu soruların cevabını bu hafta içinde muhtemelen de Perşembe günü öğrenmiş olacağız.

Gerek Siyasi kamuoyu, gerekse aday adayları ve adaylar büyük bir merakla bu açıklamaları bekliyorlar. Bizler de kamuoyunun merak ettiği konuları İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’na sorduk.

Bursa’da bir ittifak söz konusu mu?

Henüz netleşmedi. Genel Merkez bazında görüşmeler devam ediyor. Liderlerimize sunulacak raporlar doğrultusunda ittifak yapılıp yapılmayacağına, yapılacaksa hangi illerde ve hangi şartlarda olacak karar verilecek.

Büyükşehir’de adayınız belli oldu mu?

Büyükşehir’de adayımız belli. Prof. Dr. Emin Balkan. Bizim talebimiz ve arzumuz CHP ile bir ittifak yapılacaksa CHP’nin Bursa’da bizim adayımız Emin Balkan’ı desteklemesidir ancak Genel Merkez ve liderlerimizin yapacakları görüşmeler sonucunda kamuoyuna bir açıklama yapılacaktır.

İttifak yapılırsa ve Bursa’da CHP adayını destekleme kararı çıkarsa siz yine de aday çıkaracak mısınız? Yoksa Emin Balkan’ın adaylığını geri mi çekeceksiniz? Malumunuz Emin Balkan üniversitedeki görevinden adaylık için istifa etmişti.

Şu anda bize iletilen bir ittifak kararı yok.

Genel Merkezimiz Bursa’da CHP adayını destekleme kararı alırsa elbette ki bizler de bu karara uyup adayımızı geri çekeriz.

Ancak belirttiğim gibi şu an itibariyle böyle bir karar olmadığı için Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Emin Balkan’dır.

 Bozbey ile herhangi bir görüşmeniz oldu mu?

Hayır olmadı. Dediğim gibi ittifakla ilgili netleşen bir karar olmadığı için bizim de Bozbey ile herhangi bir görüşmemiz olmamıştır.

İlçelerde adaylarınız belli mi?

Biz seçimlere ittifak olmayacakmış gibi hazırlanıyoruz. Bu nedenle Büyükşehirlerde, illerde ve ilçelerde de bütün hazırlıklarımız tamamdır. Şu an için İlçelerden kesin olan Orhangazi adayımızdır.       

Orhangazi adayımız İsmail Yılmaz’dır.        

Diğer tüm ilçelerde en az 3-4 aday adayımız mevcuttur. Yapılacak görüşmelerden sonra ilçe Belediye Başkan adaylarımızı açıklayacağız.

Aday Adayı başvuru süresi ne zaman bitiyor?

Aday adaylarımız için başvuru süresi 15 Aralık 2018’dir.

Müracaat süre uzatımı söz konusu mu?

Genel merkezimizin kararı doğrultusunda olabilir ama henüz net değil. 15 Aralık günü bu sorunun cevabını da almış olacağız.

Nilüfer ile ilgili özel bir çalışmanız var mı ?

Özel bir çalışmamız yok. Bizim için diğer ilçelerin önemi neyse Nilüfer de öyledir. Şu an itibariyle Nilüfer’de 5-6 isim aday adaylığı başvurusu yapmış bulunmaktadır.

Yoğun bir tempo içinde olduklarını belirten Tatlıoğlu;

“Bu hafta oldukça yoğun geçecek. Bir taraftan ittifak görüşmeleri, bir taraftan aday belirleme çalışmaları, diğer taraftan da Meclis’te başlayacak olan Bütçe görüşmeleri var. Ben bir Maliye Profesörü ve Bütçe komisyonu üyesi olarak tüm görüşmelerde yer alacağım. 12 gün sürecek bütçe maratonuna hazırlanıyoruz” dedi.

Yapacağımız tüm bu çalışmalar hakkında zaman zaman Bursa kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Kendisine yapmış olduğu bu açıklamalar için teşekkür ederiz.