Uzun sayılabilecek yaz tatili sonunda, 2019-2020 eğitim öğretim yılı Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. 
Sabahları yollar daha bir dolu, aynı zamanda trafik daha bir çekilmez hale geldi. Buradan yeni eğitim öğretim yılının başta miniklerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz ve bütün eğitim camiası açısından başarılı olmasını diliyorum.
Yaz ayları içerisinde yapılmış olan liselere giriş ve üniversitelere giriş sınavlarında başarılı olan öğrenciler de hak etmiş oldukları okullara devam etme durumundalar. 
Bu sırada sırası gelmişken belirtmek istediğim bir konu var, işin içerisinde olmam neticesinde ve bilgi sahibi olduğum kadarıyla maalesef şehrimizde nitelikli liseler ile ilgili bir sıkıntı yaşanmakta. 
Bilindiği üzere liselere giriş sınavında yüzdesel başarıya göre en başarılı olan öğrenciler bulunmuş oldukları şehirde nitelikli denilen liselere gitmeye hak kazanıyorlar.  
Sözümün başında işin içerisinde olduğumu söylemiştim.O nedenle de Bursa'da nitelikli liselerle ilgili, sayısı konusunda bir sıkıntı olduğu gözlemini edindim. 
Diğer birçok büyük şehirde yüzeysel başarıya göre daha kolay bir şekilde nitelikli okulları kazanma hakkı edinebilen gençler maalesef Bursa'da nitelikli okul sayısının azlığı nedeniyle en başarılı en üstteki grup haricinde geri kalan çok büyük geniş kesim nitelikli sayılmayan normal Anadolu liselerine, meslek liselerine, mesleki teknik Anadolu liselerine ya da imam hatip liselerine gitmek zorunda kalıyorlar. 
Elbette diğer liselerde bizim liselerimiz ancak mutlaka en azından diğer büyükşehirlerdeki nitelikli okul sayısına Bursa’mızın da bir an evvel ulaşmasının, bu yönde atılımlar,girişimler ve projelerin devreye girmesi gerektiğine inanıyorum. 
Hatta bunun için çok geç kalındığı inancındayım. Bu okullar kapsamında bilhassa Yıldırım ilçesinin çok şanssız olduğu gerçeğini de unutmamamız gerekiyor. 
Bu konuda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordineli bir çalışma ile 3 ila 5 yıllık süreçte iyileştirme çalışmalarına bir an evvel başlamalarını bütün Bursalılarla birlikte ben de bekliyorum.