Yaklaşık 2 ay önce Bursaspor taraftarının pek benimsememesine rağmen, zaman tanıyıp icraatlarını takip ettiği Başkan Mesut Mestan bu süreçte transfer tahtasını da açamamış olmasından dolayı büyük tenkit ve eleştiriler ile karşı karşıya kalmış bulunmakta.

Seçim öncesi transfer tahtasının açılması için gerekli olan 20 milyon TL’lik meblağı ne yönetim içerisinden ne de yakın çevresinden bulamayan, bununla birlikte kulübün reklam gelirleri vesaire diğer gelir kalemleri adı altında da bu meblağı bir türlü denkleştiremeyen Mestan, sonrasında transferde satılacak futbolculardan gelen paralarla tahtayı açmayı düşünmesine rağmen bunu da başaramamış olması ayrıca Bursaspor taraftarını derin bir üzüntüye sokmuş bulunmakta…
Daha önceki yıllarda Gaziantepspor, Eskişehirspor, Samsunspor, Kocaelispor, Sakaryaspor ve daha birçok kulübün düşmüş olduğu girdabın içerisine Bursasporumuzun da düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalması da cabası… 
Daha önceki birkaç genel kurulda başkan adayı olan Mestan, diğer adayların almış olduğu oyların yanına dahi yaklaşamamış olmasına rağmen Ali Ay sonrasında yapılan genel kurulda adayların bir an önce ortaya çıkmaması, geç kalınması veya gerekli maddi desteği bulamamalarının neticesinde aday olmamaları sonucunda tek aday olarak sandıklarda oy dahi kullanılmadan, ellerin kalkması ve inmesi neticesinde yeni statta başkan seçildiğini unutmayalım.
Bugün yarın, bugün yarın tahta açılıyor, açıldı, açılacak derken geçtiğimiz cumartesi günü ligin ilk karşılaşmasında İstanbul'da Karagümrük karşısında alınan yenilgi, burada tırnak içerisinde “gençlerin aslında potansiyel bakımından daha iyi oynamış olmasına rağmen birkaç kişisel hatanın kurbanı olduğunu” eklemek istiyorum. Bal yapmayan arı misali top oynayan bu takıma aslında zamanında yapılabilecek 4-5 takviye ile çok daha güzel neticeler alınabileceğini görmüş olduk. 

Bursaspor taraftarlarından o kadar çok büyük tepkiler alıyoruz ki, bunları maalesef köşelerimize yansıtamıyoruz. Çarşıda, pazarda, esnaflar arasında dolaşırken ilk konu Bursaspor ve bu tahta meselesi, artık kangren haline gelmiş durumda. Yaz transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala, tahtanın açılamaması demek Bursaspor'u düşmüş olduğu bu ligde de sıkıntılı günlerin içerisine atmak olduğunu bu yönetimde başta başkan olmak üzere yönetim kurulu üyelerine bunun iyi bir şekilde anlatılması gerekmekte… Transfersiz bu kadro maalesef üzülerek söylemek istiyorum ki çift rakamlı puanları dahi göremeyebilir.
Bu işin şakaya vurulacak yanı kalmadı geçtiğimiz senede devre arasında Ali Ay’a defaatle başta iyi bir santrafor olmak üzere 2-3 transfer yapılması gerektiğini söylemiştik. Maalesef onlar değişik çevrelerden gelen bunun gibi önerilere kulak tıkadılar ve gelinen noktada şampiyon takımımız küme düştü.  
Sayın Başkan Mesut Mestan'ın da aynı hataya düşmemesi lazım. Takkeyi önüne koyup düşünmesi gerektiğine inanıyorum. 
Sonuçta sizler Bursaspor'un başkanlığına, yönetimine aday olmuş kişilersiniz, kulübe hiçbir hatırı sayılır maddi destek sağlamadan “şimdiye kadar böyle bir duyum” gelmedi. Ya da iş dünyasından ve çevrelerinden herhangi bir destek mahiyetinde söz almadan nasıl böyle bir kulübün başkanlığına ve yönetimine aday olabiliyorsunuz. 
Maalesef bu işin şakası yok, şampiyon takımı tekrardan bir maceraya sürüklemenin yeri ve zamanı değil bir an önce transfer tahtasının açılarak, en azından gerekli 4-5 mevkiye direk oynayabilecek futbolcuların transferi sağlanmalı.
Bu işi devam ettiremeyecekseniz, tahtayı açtıktan ve gerekli 4-5 transferi yaptıktan sonra genel kurul kararı almanızın daha doğru olacağını da söylemek istiyorum. 
Çünkü bu 2 aylık süreçte az olan desteğinizin de tükendiğini söyleyebilirim. Böylelikle en azından devre arası transfer dönemine kadar takım 20-22 puan bandında puan alması durumunda. Gelecek olan yeni yönetimin de gayretiyle ara transfer döneminde yapılacak yine 4-5 takviye ile play-off potasına takımımızı sokabiliriz diye düşünüyorum. 
Bunun haricinde yapılabilecek hayali işlerin sıkıntılı günler yaşayan Bursaspor'umuzu biraz önce yukarıda saymış olduğum Anadolu'nun köklü kulüplerinin yanında yer almasını sağlayacağı muhakkaktır. Aklın yolu birdir sonuç itibariyle. Bu bağlamda ya tahta açılacak ya da kırılacak dememin sebebini de anlamışsınızdır diye umut ediyorum.