‘Kadın nedir?’ diye sorulduğu zaman herkes kendi hayatını baz alarak 'anadır, kardeştir, abladır, hayat arkadaşıdır' der. Kadının hayatımızda azımsanamayacak kadar çok rolü olsa da hakkettiği değeri görmemiştir.

Bugün çok özel ve kutsal bir gün

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Ve ülkemizin kadınları bu dünyanın en büyük emekçisi

Her ne kadar ‘Erkek evin direği’ dense de en büyük mücadele biz kadınların.

Kadın olmak, dünyanın tüm yükünü omuzlarında taşıyıp dimdik ayakta durmaktır

Cana can vermektir

Güçlü olmaktır

Hep direnmektir

Çalışmak başarmaktır.

Hiçbir zaman yük olmamaktır.

Çok zor bir iştir kadın olmak, çünkü erkeklerle uğraşmak zorundadırlar.

Ve her gün ölmemek için uğraşırlar!

Babamıza, abimize, kardeşimize, eşimize, sevgilimize, sokaktan geçerken sırf canı istiyor diye öldürmek isteyen canilere ve muhatap olmak istemediğimiz herkesle...

Kadınlar öldürülüyor, tecavüze uğruyor, şiddete uğruyor, işkenceye maruz kalıyor…

Her gün bir kadın cinayeti haberleri manşetlerden düşmüyor!

Zanlılar yakalansa da yetersiz cezalar yüzünden, cinayetlere her gün bir yenisi ekleniyor. Kadının giydiği giymediği, konuştuğu konuşmadığı, sustuğu susmadığı, evet dediği hayır dediği her şey haksız tahrik indirimi oluyor. Sokakta, işte, evde, giyiminden gülüşüne her hareketinden, kadınlar yaşamaya değil sağ kalmaya çalışıyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu raporuna göre 65 günde 67kadın erkekler tarafından öldürüldü.

1 yılda 408 kadın katledildi!

Biz öncelikle toplumda yer etmiş ‘erkek egemen bakış açısı’ ile savaşmalıyız. Sadece yasalarla tedbir almak bu cinayetleri, tecavüzleri önlemeye yetmiyor. Aile içi eğitim de dahil olmak üzere okullarda da yetiştirdiğimiz erkek çocuklarına ‘sen erkek adamsın’ cümlesiyle başlayan onu üstün gören yaklaşımlardan kaçınmalı, çocukların cinsiyetinin erkek olmasının ona hiçbir ayrıcalık ve üstünlük tanımadığını bilerek yetiştirmek gerekir.

Bir kadın olarak, kadına şiddetin ve cinayetin olduğu yerde ‘Kadınlar Günü’nü kutlamak yerine, kadın haklarımızı savunan yasaların daha ağır olacağı maddeler ve caydırıcı olmayan cezalar için mücadele vermeyi tercih ediyorum.

Unutmayın biz size Allah’ın emanetiyiz.

Dilerim makyajın şiddeti örtmek zorunda kalmadığı, dünyanın en güzel yerini keşfedip, rahat kahkaha atıp gülebileceğimiz, gezebileceğimiz özgür ve hür kadın olarak nice güzel kadınlar günü kutlayalım…

Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.

(Mustafa Kemal Atatürk)