Son günlerin güncel tartışma konusu olan sözde cumhurbaşkanına değinmek istedim bugün. Son bir kaç yıldır muhalefet partilerinden ve bilhassa Ana muhalefet partisi CHP’de yaşanılanlar,  toplumda ters düşmeler geçen sene yaşadıkları Ankara-İstanbul zaferlerine rağmen hala devam etmekte.

Yeni danışmanların etkisi midir, ya da başta halka uzak çevrelerin dayatması mıdır anlamadığım sözde terör örgütü liderini tanımlarken ya da ne bileyim sözde Ermeni soykırımını anlatırken kullanılan ‘sözde’ kelimesinin arkasında durmak, konusunda birçok CHP'li gazetecinin çekimser kaldığı görülürken, sayın Kılıçdaroğlu'nun 1 gün sonra tekrardan aynı konuyu açması, vurgulaması anladığım kadarıyla hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir zemine çekmeye çalışma ısrarı olarak algılanmakta.

Geçtiğimiz birkaç yılda yaşanılan ekonomik sıkıntılar ardı ardına Amerika'nın yaptığı yaptırımlar, Trump’ın tweetleri ve en son pandemi sürecinde kapanan Turizm ile birlikte ülke ekonomisinin onca badireye rağmen ayakta durması görünen o ki CHP yönetimini fazlasıyla kızdırmış durumda.

En son kendine yakın araştırma şirketlerinin de hala Cumhur İttifakı'nın en büyük umut ve de yüzde 52 civarı oyunun gözüküyor olması bozulan ekonomiyi de en kısa zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın toparlayacağı şeklinde gelen veriler karşısında bence bu sözde dayatması ülkeyi daha bir kaygan zemine çekme çabası.

Ayrıca şunu tekrardan belirtmek isterim ki Atatürk'ün kurmuş olduğu CHP genel başkanına ülkenin yüzde 51,5 oyuyla sandıkta seçilmiş cumhurbaşkanına durum ne olursa olsun terör örgütleri liderlerine, olmamış soykırım tanımlarına verilen isimle ‘sözde’ Cumhurbaşkanı demesi kesinlikle unutulmayacak.

Ve bu Sayın eski başbakanlardan cumhurbaşkanlarından merhum Süleyman Demirel'in kıyaslama kabul edilmez ama unutulmaması durumundan söylüyorum ‘840 rakımlı Tepeye çıkmam’ sözünden çok daha ağır, çok daha incitici.

Bu anlamda söyleyecek sözü olmayanların en azından geçmiş tarihi kurcalayarak ülke menfaatlerini birazcık ama birazcık düşünüyorlarsa kopya çekerek bu süreci atlatmaları onlar için daha evladır.