Uzun zamandır pek çok kişiden sosyal medyayı iyi kullanamıyorum cümlesini daha fazla duyar oldum. Tabii ki bunu duymak beni konu üzerinde daha fazla inceleme yapmaya sevk etti. Neden sosyal medyayı kullanamıyoruz? Hadi inceleyelim ve birlikte bu soruyu cevaplandırmaya çalışalım.

Sosyal medyayı en temelde şu iki sebeple kullanıyoruz değil mi? “Görme” ve “Görülme”… O zaman bu iki nedene iki net cevabımız olması lazım.

1-   Kimlerin görmesini istiyoruz? Cevap: Evdekiler, mahalledekiler…

2-   Nasıl görünmek istiyoruz? Cevap: Çok şık… (Kötü fotoğrafa yer yok…)

3-   Hangi özelliklerimizin görülmesini istiyoruz? Cevap: Eğlenceli, maceraperest, kültürlü…

4-   Nerelerde görünür olmak istiyoruz? Cevap: Twitter hiç bana göre değil,Instagram olur dediğinizi duyar gibiyim…

Hem soruları sordum hem de sizler için çokça duyduğum eğlenceli cevapları yazdım.

Peki diğer cevaplamamız gereken soru “Görme”…

Kimleri görmek istiyoruz?

İşte burası kilit noktalardan, sizi bir adım daha geliştirecek adımlardan biri.

Atalarımızın söylediği güzel bir söz var; “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.”

Günümüzde biz bunu“Instagram’da kimleri takip ettiğini söyle, sana nasıl biri olduğunu söyleyeyim” şekline getirdik. Takip ettiğiniz herkes ya size bir şey katacak yada sizden ve psikolojinizden bir şey alacaktır.

Örnek vermem gerekirse Youtube’da Barış Özcan’ı takip etmek genel kültürünüzün gelişmesine, merak duygunuzun artmasına neden olurken, sadece deniz, güneş ve şık kıyafetlerle yaşadığı ortamları paylaşan kişiler sizde özenme hissi uyandırabilecek, size hiçbir şey katmadığı gibi, içinde bulunduğunuz ortamdanda bunalmanıza neden olabilir.

Yukarıda yazdıklarımı sosyal medyanızı iyi yönetmeye giriş gibi düşünebilirsiniz. Önceliğiniz iki ana başlığın cevaplarını bulmak olmalı. “Görme” ve “Görülme”…

Sağlıklı, güzel bir hafta bizlerle olsun…