Hayatımızı yönlendiren sosyal medya… Çocukluğumuzda anne babamız yönlendirirdi, doğruyu yanlışı bize onlar aile büyüklerimiz öğretirdi. O yüzden çok şanslı bir çocukluğumuz oldu. Çünkü onlar görmüş geçirmiş neyin yanlış neyin doğru olacağını bilenlerdi.

Şimdiler de ise yeni nesle doğruyu yanlışı öğreten sosyal medya… O da onunda bir tecrübesi var. Doğru bilinen yanlışları bize öğretmekte sınır tanımıyor. Ne özel hayatı kaldı insanların ne de can güvenliği.

Gençler beğeni peşinde büyükler kim ne paylaşmış derdinde, ona buna laf söyleme derdinde. Kimsenin ahlak bekçiliğini yapmak bana düşmez ama doğru bir ilerleme kat etmediğimizi belirtmek isterim.

Kız daha 17 yaşında… Sosyal medyadan biriyle tanışıyor, konuşuyor, aşık oldum diyor ona kaçıyor. Daha 17 yaşında işi var mı, ahlaklı mı, sorumluluk sahibi mi ne içiyor ne yiyor bilmiyor ama aşık olmuş işte. Sonra ilesi arıyor kızım kayıp diyor birde ortaya çıkıyor ki bağımlı biriyle kaçmış. Kız seviyorum ayrılamam biz evlendik diyor…

Mersin’de Halil Y. isimli şahıs, yaşları küçük 3 çocuğunu dövdüğü anları sosyal medyada canlı yayınlamış ve bu görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. Polis ekiplerince gözaltına alınan saldırgan baba, savcılıkta verdiği ifadesinde ise çocuklarını evden kaçan eşine mesaj vermek için dövdüğünü ifade etmiş. Ben şimdi buna ne yorum yapayım ki. Yorumsuz…

Benim haddime değil kimseye akıl vermek. Defalarca köşe yazdım bu konuda kim okur kim okumaz onu da bilemem ama ben bana düşen görevi yerine getireyim de… Anne-babalar çocuklarınızın her adımını izleyin. Gerekirse elindeki telefonla ne yapıyor hangi sitelere giriyor takip edin.

Konu açılmışken şunu da belirteyim şimdiler de 3 yaşındaki bebeğin bile elinde telefon Nilo’ya izliyor. Çünkü annenin işi var, çünkü anne kafasını dinlemek istiyor. Bebek çizgi film izlesin ki annenin kafası rahat olsun. Bebek sabah uyanıyor akşama kadar elinde telefon çizgi film izliyor. Çizgi filmde ne görürse aynı hareketleri öğreniyor. Bakın anlatırken bile bebek diyorum çünkü bebek. Bırakın oyuncakla oynasın, bırakın evin içinde gezsin evi dağıtsın. Çizgi film izleteceğinize oturun yanına masal anlatın.

Bırakmayın çocuğunuza doğru bilinen yanlışları öğreten sosyal medya olmasın…