“İkna edici olmak için inanılır olmalıyız, inanılır olmak için güvenilir olmalıyız, güvenilir olmak içinse dürüst olmalıyız. (Edward R. Murrow)”

Siyasette insanın önemi büyüktür. Çünkü siyaset insan eksenlidir. Yani sermayesi seçmendir, insandır. Bundan 800 yıl evvel Şeyh Edebali, Osman Gazi'ye “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” öğüdünü bunun için vermiştir.

İnsan varsa siyasi partiler vardır. Hükümetler vardır. Devlet vardır.

Tarihe baktığınız zaman siyaset mezarlığında onlarca siyasi partiye rastlarsınız. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde seçime katılacak tüm siyasi parti temsilcilerinin de bu duygu ve düşüncelerle hareket etmesi gerektiğine inanıyorum.

Tüm belediye başkan adayları arasındaki seviyeli yarış destekçileri ve yöneticileri tarafından da yapılırsa siyasetten zevk alınır. Çünkü unutulmamalıdır ki siyaset sonuç alma sanatıdır.

Bu süreçte adaylar birilerine bağlı olmadan kendi düşüncelerini yani projelerini anlatacak, kimseyi kırmadan vatandaştan destek isteyecek, seçmen de demokrasinin gereği sandığa giderek projelerini uygun gördüğü ve kendine en yakın parti adayına oyunu verecektir.

Ancak burada en dikkatli davranması ve düşünerek konuşması gereken kesim parti yöneticileridir. Zira “Ayarıyla oynadığın kantar bir gün gelir seni tartar” atasözü ile “Keser döner sap döner, gün olur hesap döner” sözünü asla unutmamak gerek.

Şu ana kadar özellikle Dağ yöresi ilçelerinde oldukça seviyeli, centilmence geçen bir secim süreci yaşanmakta. Bu sürecin 31 Mart akşamına kadar devam etmesi ve seçimler sonucunda kazananın önce Bursamız ve 17 ilçemizin olması tek dileğimiz.

Özellikle kazanan olarak Dağ yöresinin olması beni çok daha mutlu eder. Yıllardır ihmal edilmiş bir yörenin şu anki AK Parti hükümetine yıllardır verdiği büyük desteği düşünecek olursak bundan sonrası için yöre insanının beklentilerinin oldukça fazla olması bence gayet doğal.

O yüzden 1 Nisan’dan itibaren Dağ yöresi başta olmak üzere Bursa Büyükşehir ve diğer ilçelerimizin yeni seçilecek belediye başkanlarına şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Günün Sözü:

“Öyle bir zamandayız ki; yiğit belli değil, mert belli değil. Herkes yarasına merhem arıyor. Dert belli değil, derman belli değil.”