Uzun süredir ekonominin dış etkenlerden dolayı kötü seyretmesi neticesinde enflasyondaki ve işsizlik oranlarındaki yüksekliği de göz önünde bulunduracak olursak ülke ekonomisi olarak pek de iyi bir grafik çizememiştik ancak son dört beş aydır ki olumlu gelişmeler neticesinde sırasıyla az da olsa enflasyonun düşmesi, işsizlik oranlarındaki artışın öncelikle durarak sonrasında az da olsa inişe geçmesi ve neticesinde geçtiğimiz yıl yaz aylarında yaşanan dövizdeki yüksek ateşin 2019 Temmuz ayı ile birlikte düşüşe geçmesi ile cari açığın azalması ve buna bağlı olarak içerideki gelişmelerin olumluya dönmesiyle ekonomide de canlanma belirtileri gözlemlenmekte. 
Burada hiç şüphesiz geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası başkanının değişmesi neticesinde faiz oranlarının %24’ten  %19.75’lere indirilmesinin de önemi çok büyük, bu indirimin ardından başta kamu bankaları olmak üzere bütün bankalar peyderpey faiz oranlarını indirdiler. Bu da ekonomiye bir canlılık kazandırmış oldu. Bununla birlikte gazetemizde de hafta boyu 0.99 oranlarına inen konut kredisi haberlerine sıklıkla karşılaşmışsınızdır. 
Ülke çapında uzun zamandır yatırımlarını erteleyen birçok yatırımcı düşük faiz oranlarını fırsat bilmeleriyle birlikte inşaat firmalarının ellerindeki yapı stoklarının da azalmaya başlaması ve bunun yanında ekonominin canlanması ile ilgili güzel gelişmelerde insanlarımızı daha da umutlandırdı. Geçtiğimiz yılın yazında 7.50’lara kadar çıkan Dolar kuru bayram tatiline girdiğimiz şu günlerde 5.40’lara kadar düştü ve takip ettiğimiz birçok dış yatırımcının bayram sonrasında da döviz satışına devem edeceklerini ve kurun 4.70 direncine kadar düşebileceğini açıklamalarını da not etmenizi isterim. Ayrıca Kurban bayramına yaklaşmış olduğumuz şu günlerde vatandaşlarımızın da yastık altındaki dövizlerini bozdurmalarıyla adeta son birkaç aydır ekonomimizde bahar havası gözlemleniyor. 
Bu da tabii insanlarımızın geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamakta. Bu olumlu gelişmelerle birlikte Kurban Bayramı tatiline girmek üzereyiz, bu olumlu gelişmelerin bayram tatili sürecinden sonra da devam etmesini elbette bekliyoruz, bunun devamına yönelik hükümetimizin gerekli önlemleri alacağına eminim ve gerekli reformların yapılacağını da tahmin ediyorum. Bu olumlu havanın devam etmesi ve süreklilik arz etmesi çok önemli, geçtiğimiz 5 yıllık süreçte yaşanılan birçok seçim nedeniyle bunalmış olan insanlarımızın, önümüzdeki 4 yıllık seçimsiz süreçle birlikte ekonomide de belirli oranda iyileşmeyi hissetmelerinin önemi çok büyük. Hafta içerisinde Bursa Esnaf Kefalet’in duayen başkanı Sayın Bahri Şarlı ile yapmış olduğumuz röportaj esnasında da toplumumuzun büyük bir kesimini oluşturan Esnaflarımızın ve Kobilerimizin geleceğe güvenle baktıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtmişti. Hem istihdam olanakları hem de ticaret hacmine yapmış olduğu katkılardan dolayı Esnafımızın ve Kobilerimizin ülke ekonomisine katkıları yadsınamaz. 
Bu bağlamda onların daha iyi ve daha güzel yatırım olanaklarına erişebilmelerinin düşük faizden geçtiğini Sayın başkan ayrıca ifade etmiş ve bu olumlu havanın sürmesine yönelik beklentilerinin olduğunu söylemişti. Biz de tabii Sayın başkanın bu yorumlarına katılmıştık. Bayram sonrasında da bu sürecin olumlu şekilde devam etmesini temenni ediyor ve şimdiden Bursalılara iyi bayramlar demek istiyorum.