Maç öncesi Başkan Ali Ay Bursaspor’un taşınmazlarına, borcuna mahsuben üzerine alarak ve ardından “Bursaspor’un otelde kalacak parası yok” şeklindeki açıklama yaparak düşman sevindirmişti. Ay’ın Bursaspor’u dillere düşüren ifadelerin gölgesinde kalan maçtı Kasımpaşa maçı... Takımımız puan derdinde, başkanımız parasının derdinde iken çıktık maça…  
Sonuçta futbolcularımızdan mesaj alındı: “Yıkılmadık, hala ayaktayız ve sezon sonu da ayakta kalacağız. Takımımıza güveniyoruz.” 
Yürekli ve cesaretli oynadık ancak beklenmeyen oldu. Vurduk aut, vurduk kaleci aldı, vurduk rakibe çarptı!.. Maç boyunca kalemize sadece isabetli iki şut atabilen Kasımpaşa’dan gol yedik.  29 kez ceza alanına girmemize rağmen gol atamadık! Beceriksizlik mi dersiniz, şanssızlık mı dersiniz; bazen diyorum ki top Bursaspor’a küstü de inadına mı kaleye girmek istemiyor!

Belki de penaltıdan attığımız gol bu konuda miladımız olur...

Sene başından bu yana cevabı verilemeyen soru: Bursaspor nasıl gol atar? Ceza sahası içinde istediğiniz kadar top getirin, onu üç direk içine sokamazsanız başarılı değilsiniz? Çok pozisyon var ama sonuç malesef yok. Bursaspor beceriksizlikte lig lideri(!)  

Bakınız… Geride kalan 29 hafta sonunda aldığımız  beş galibiyet, attığımız gol sayısı sadece 25. Ligin en az  galibiyet alan ve gol atan takımıyız. Maç başına atılan gol sayımız 0,86. Yediği 34 gol ile de en az gol yiyen ligde 4. takımız. Şaşırmamak elde değil!
Bursaspor’u bu duruma getiren, emeği geçen herkezi tebrik ederim!
Kasımpaşa’nın önemli hücum silahları  Trezeguet ve Popov’u  önlem almamıza rağmen durduramadık. Trezeguet bir kez şut attı  golü buldu. Bizim yakaladığımız pozisyonları rakip yakalasaydı acaba sonumuz ne olurdu? 1-0’dan sonra Bursaspor’umuzun  hızlı oyunu  tesellimiz oldu.
Sakho maçın adamıydı! Girdiği her  pozisyonu cömertçe harcadı. İlk oynadığı maçlarda  işte santrafor bu dedik ama sonraki zaman diliminde gördük ki sıradanlaşan bir oyuncu profili ortaya koydu. Bir sezon yattı, şimdi koşacak gibi fakat bu sefer de nefesi ve adale gücü ile beyin uyumsuzluğu buna müsade etmiyor. Velhasılıkelam olan Bursaspor’a oluyor. 
Zaman daralıyor, bundan sonra hataların faturası ağır olacak. Hata yapma lüksümüz kalmadı...
Ertuğrul Ersoy kardeşim seni seviyoruz. Stopersen kale sahasında çalım yemeyeceksin. Hava toplarında faul veriyorsun, topla çıkarken hatalı pas oranın fazla. Perica gol öncesi seni orta sahada kolayca oyundan düşürdü. Bir stoper  bu kolay oyundan düşmemeli... Chedjou gibi adamın yanında kendini geliştiremezsen, hatta geriye doğru gidersen nasıl olacak Ertuğrul? Sen kaptansın topla kendini...
Takımın en iyi topla oynayan oyuncusu Chedjou ise takımın gol atamamasını çok normal görüyorum.   
VAR  yine baş belamız oldu. 2. penaltımız verilmedi. Biz en iyisi bu sene bu VAR’ı mahkemeye verelim. Maçlar yeniden izlensin. Hakkımız verilsin. Olmadı, Bu maçları yeniden oynayalım! YSK’nın yaptığını TFF yapamaz mı?
Kasımpaşa “Gel bizi yen” dedi. Biz ise “Hayır, bana bir puan yeter” dedik, evimize döndük...

Üç puan hakkımızdı. Olmadı. Bu takım mutlaka başaracak.                                                            Bu maç gördük ki oyuncularımız gerçekten bu işin farkındalar.