Fatih AKKUŞ

Süper Lig’in 28. haftasında sahasında Trabzonspor’u ağırlayan Bursaspor ayağına gelen bir fırsatı daha tepmiş oldu. Evimizde aldığımız 1-0’lık mağlubiyetle takım uçuruma bir adım daha yaklaşmış durumda. Göztepe yenildikçe, “Dur, olmaz dostum… Ben düşeceğim” diyor Timsah adeta. Her maç hakem hatalarıyla puanlar gidiyor. Bir yönetici çıkıp da “Ne oluyor kardeşim? Yeter ama…” diyemiyor. Erzurum bile öyle bir efeleniyor ki İstanbul’a “Bir daha hata olursa 100.000 kişi yürürüm” diyor. TFF bir resmi özür dilemiyor. Gel gelelim Bursaspor dibe doğru gidiyor. Ne yazık ki sesimizi kimse duymuyor. 1999 yılında yaşanan depremde hayatımıza en acı şekilde giren bu cümleler şimdilerde Bursaspor taraftarının dilinde “Sesimizi duyan var mı?”

NE OLACAK BU BASİRETSİZLİK?

Bırakın oynanan futbolu, sahada oynayan topçuları... Bursaspor koşar adım bir alt lige doğru gitmekte. Bir futbolcu “Kazanırsak paramı verecek misiniz?” diyecek kadar kendisini Bursaspor’un üzerinde görebiliyor. Bunun nedeni herhalde ben değilim? Zamanında kimlerle iş tutulup, kimlere yetkiler verildi bilemem ancak Bursaspor’un bu halde olmasına hem tribündeki taraftar hem Bursaspor yazarları hem de şehrin ileri gelenleri yönetimden daha fazla sorumlu, unutmayalım. İçinde bulunduğumuz durum ortada. Neler yaşanır göreceğiz ancak rakiplerle oynanacak maçlar hayati önem taşıyor. Kasımpaşa deplasmanında alınacak mağlubiyet bu takımı kümeye düşürür.

İSTANBUL’DAN GELEN BİR KARAR ‘VAR’

2 senedir yaşanıyor aslında malum sıkıntılar fakat ilk defa bu kadar açık ve net işleme koyulmuş üzerimize oynanan oyunlar. Yönetim, kongre bunları geçiyorum. Kimse bu takımı küme düşürmek için yönetime girmez. Kimse şehrinin takımı düşsün istemez. VAR sistemine göre hatalar yapılmasa Bursaspor 5. sıradayken, o hatalara sebep düşme hattındaysa takımımız artık birilerinin “Ne oluyor kardeşim!” deme vakti gelmiştir. Aksi halde Erzurum taraftarıyla federasyona yürür, Trabzonlular MHK’ye yürür ancak Bursaspor taraftarı yürürse ikisine birden yürür.

BAKKAL NE YAPABİLİR?

“Mesut Bakkal ne yapabilir?” İşte bu soru Bakkal’ın imza attığı günden beri bana soruluyor. Kendisi hiçbir şey yapamaz. Hoş, o değil kim gelirse gelsin... Yabancı hocalardan en kalitelisini düşünün; o bile gelse artık bir şey yapamaz. O değişince elindeki futbolcu kalitesi değişecek mi? Ya da Sakho’ya karakter mi eklenecek, Lima bir anda golcü mü kesilecek? Yapmayın Allah aşkına!.. Bursaspor bu sene bu şekilde ligi tamamlayacak. Yüksek ihtimal Yeşil Beyazlı takım düşmeyecek ancak ne yazık ki son maça kadar bizi kahredecek. Bakkal’ın maç sonunda yaptığı açıklamalarda özellikle ilk 45 dakikadaki oyuna dikkat çekerek, “Siz böyle oynayın, biz bu işin içinden çıkarız” demesi ise “İnşallah” dedirtti.

 

ÖZLÜCE GÜNDEMİ KARIŞIK

Bu arada kısaca değinmek isterim. Perşembe daha detaylı yazacağım. Yönetim içerisinde müthiş bir bölünme mevcut. Hatta ve hatta sene başından beri Başkan Ali Ay’ın yanında olan ancak son yaşanan gelişmelerden sonra elini, ayağını Özlüce’den çeken çok sayıda isim var. Hemen ardından otopark için kart alanlar otoparka alınmıyor. Şimdi destek olalım diye yazıyoruz ama ne fayda? Perşembe günü muhakkak agazete alın. Belki sizin de derdinizin cevabı oradadır.

 

ŞAMPİYON TİMSAH ARENA’DA

Bursaspor Basketbol şampiyonluk turunu Timsah Arena’da Timsah yürüyüşü ile attı. Taraftar bağrına bastı Potanın Timsahlarını. Yeşil Beyazlı basketbol takımı onlara 3 senedir hayalini kurduğu Basketbol Süper Ligi sevincini yaşattı. Daha sonra sahanın ortasında doyasıya şampiyonluğu kutlayan efsane kadro maçı tribünden takip etti.

 POLİSİMİZ UNUTULMADI

Her yıl 10 Nisan’da kutlanan Polis Haftası’nı futbol takımları da unutmadı. Bursasporlu futbolcular sahaya polis kıyafeti giymiş miniklerle çıktı ve güvenliğimizin mimarları polislerimizin güzel gününü kutlamış oldu. 'Sinyor' lakaplı efsane futbolcu Can Bartu için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tribünler ise cıvıl cıvıldı… Konuk Trabzonspor ve Bursaspor taraftarının birlikte yaptığı “Tertemiz Şampiyon Bursa-Trabzon” tezahüratı ise geceye damga vuran detaylarındandı.  

Timsahlar soğuk havada da devam ediyor Timsahlar soğuk havada da devam ediyor