Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Müstakil Düşünceler Konferansı’nın son konuğu Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz oldu.
‘2020’ye Bakış’, ‘Nasıl bir ekonomi?’, ‘Nasıl bir dünya?’, ‘Fırsatlar ve tehditler karşısında Türkiye’ konularında MÜSİAD üyeleriyle, önemli tespitlerini paylaşan Oğuz, Türkiye’nin 2020’de yüzde 5 büyüme hedefine ulaşabileceğini ama bu hedefe ulaşılırken gidilen yolun önemli olduğunu vurguladı.
Yerli yatırımlarla, tüketerek değil, Ar-Ge ve inovasyonla katma değerli üretim yaparak büyümenin hem istihdam hem de yerli sermayenin güçlenmesini sağlayacağını belirten Oğuz, Bursa’nın da üretim ve ihracat kapasitesiyle yükseliş trendinde olan bir şehir olduğunu söyledi.
 

NİLÜFER’E ÇEVRECİ PROJE
Bursa Mimar ve Mühendis İş İnsanları Derneği (BUMİAD) Nilüfer Belediyesi ile ortak yürüttüğü hizmet AB fonlarından desteklenen proje kapsamında Yeni Paket Atık Su Arıtma Tesisi’ni Nilüfer’e kazandırdı.
Geçtiğimiz günlerde projenin Alman paydaşlarını Bursa’da ağırlayan BUMİAD ve proje ortaklarından Filoteks Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, Nilüfer Belediyesi ile projenin lansman toplantısını da gerçekleştirdi. 
Toplantıda konuşan BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, önemli ve örnek bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, bu tarz projelerin hem Nilüfer’de hem Bursa’nın diğer ilçelerinde artmasını arzuladıklarını söyledi.
Çevre kirliliğini önleyecek ve kaynakların daha verimli kullanılmasına imkan sağlayacak bu tarz çevreci projelerin daha da arması dileğiyle…
 

BAŞKAN AKTAŞ’TAN PİLOTCAR’A DESTEK
Çevrecilik konusundan devam edecek olursak, bir tebrik de Pilotcar’a gitmeli.
Trafiğe çıkabilen elektrikli hizmet araçları üreterek Türkiye’de bir ilke imza atan Pilotcar, NOSAB’daki fabrikalarında ürettiği, yerli sermayeli ve orijinal tasarımlı araçlarını ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere, 32 ülkeye ihraç ediyor.
Pilotcar Fabrikası’nı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Pilotcar’ın üretim süreçlerini Genel Müdür Şükrü Özkılıç ile birlikte inceledi ve elektrikli hizmet araçlarını test etti. Bu tarz elektrikli araçların Avrupa’da hayatın bir parçası olduğunu belirten Başkan Aktaş, böylesine önemli bir üretimin Bursa’da yapılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
Bursa’da üretilen ve Türkiye ile dünyanın çeşitli illerinde kullanılan bu araçların, Bursa’da da daha yaygın şekilde kullanılması, yerli otomobil üretimine ev sahipliği yapacak Bursa için oldukça değerli bir yatırım olacaktır.