Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 239. günü; yani 7 ay 25 gün...

Hayatta her kaynağın bir sonu olduğu aşikar.

Ve bizlerin de israf konusunda çok da sağduyulu davrandığını söyleyemeyiz.

Bursa, ülkenin önemli gıda sanayilerine ev sahipliği yapan illerin başında geliyor.

Karacabey ve Mustafakemalpaşa, bu anlamda Türkiye’ye önemli hizmetler veren iki önemli ilçemiz.

Bu anlamda önemli temsilcilerden birisi Nestlé, Karacabey’deki üretim tesislerinde önemli bir adım attı cuma günü...

Nestlé, Cumhuriyet tarihinin ilk küresel yatırımcılarından biri olarak Türkiye’de yeni bir ilke imzasını koydu.

İsviçre menşeli şirket, Cumhuriyet’in 97. yılında, Nestlé Health Science çatısı altında Türkiye’nin ilk Medikal Beslenme Fabrikası’nın temellerini attı.

Törende, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank canlı canlı Nestlé Türkiye CEO’su Ansgar Bornemann ise canlı bağlantıyla yer aldı.

Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Sungu ile Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Yaz’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Efkan Ala, Ahmet Kılıç, Refik Özen, Osman Mesten, Mustafa Esgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan katıldı. 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nestlé’nin 114 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini sürdürdüklerini aktarırken, “Nestlé; Bursa’da ülkemizin ilk medikal beslenme fabrikasının temellerini atıyor. Bu tesis, Nestlé’nin 2011 yılından bu yana ülkemize yaptığı en büyük yatırım olacak. 250 milyon liralık yeni yatırımla kurulacak bu fabrika, doğrudan ve dolaylı 400 kişiye istihdam sağlayacak. Üretime geçildiğinde, medikal beslenme ürünleri ithalatımızın yüzde 63’ü artık Türkiye’den karşılanabilir hale gelecek. Her sene 1.7 milyar doların üzerinde Ar-Ge yatırımı yapan küresel bir markadan bahsediyoruz. Buradan hareketle; Nestlé’nin Türkiye’deki Ar-Ge ekibini daha da genişletip, Bursa’ya bir Ar-Ge merkezi kurmasını istiyoruz” diyerek yatırımın ardından kurumun yeni bir atılım yapmasını beklediklerini vurguladı.

Nestlé Türkiye CEO’su Ansgar Bornemann da uzaktan bağlantıyla yaptığı konuşmada kendilerinin Türkiye’deki 5’nci fabrikalarının ülke ekonomisinin gücüne güç katmasına katkı koyacaklarını açıklarken, “1927 yılında Feriköy’de kurulan, Cumhuriyet tarihinin ilk uluslararası yatırımlarından olma özelliğini taşıyan çikolata fabrikası Nestlé’nin bu topraklara inancının, güveninin bir sembolü kabul ediliyor” dedi.

Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Yaz ise, Karacabey’de temelini atacakları fabrikanın yerlileştirme hareketinin ikinci adımı olarak hem Nestlé Health Science hem de Türkiye için tarihi bir değer taşıdığına vurgu yaptı.

Ağustos 2021’de faaliyete geçirilmesi hedeflenen fabrikada, şirketin 29 adet olmak üzere tüm oral medikal beslenme ürünleri üretilecek.

Önümüzdeki üç yıl içerisinde toplam 250 milyon TL yatırım yapılması planlanan fabrika, yüksek seviye teknolojiye sahip güçlü alt yapısıyla aynı zamanda Nestlé Health Science’ın ürün geliştirme üssü olacak.

Yerli ve milli vurgusunun sıklıkla kullanıldığı süreçte ciddi bir öncülük görevi yine Bursa’da olacak.

İyi beslen, iyi yaşa

Sen çok yaşa Nestle!

Yerli otomobil fabrikasının temel atma törenine alınmayan yerel medya,  diğer taraftan kurumsalığa ve yerel medyaya yabancı kalmayan yatırımcı...

Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Yaz

Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Sungu