2020 Avrupa Kupası elemelerinde geçtiğimiz hafta Arnavutluk’u son dakika golü ile 1-0 yenerken gol sonrasında ve pazartesi akşamı Fransa karşısında son dakikalara doğru  bulduğumuz beraberlik golünden sonra futbolcularımızın Barış Pınarı Harekatı kapsamında sınır bölgemizdeki operasyonlarda başarılı bir şekilde terör yuvalarını yok eden  askerlerimize asker selamı göndermesi, dünyanın gündemine oturdu.   2018'de Fransız futbolcu Griezmann'ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a asker selamı vermesini gündemlerine almayan hatta hiç konuşmayan çevreler, futbolcularımız ile ilgili ise UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'ndan savunma istemesi adeta bu kadar da olur mu dedirtti. 

Bunun yanı sıra yine sosyal medyadan harekata destek mesajı yolladığı için, Almanya 2. Ligi'nde mücadele eden  St.Pauli  takımının Türk futbolcusu Enver Cenk Şahin’e de adeta linç girişiminde bulunularak  sözleşmesinin feshedilmesi, ayrıca İtalya'da top koşturan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun  da İtalya'da  birçok kesimden uyarı almış olması ve ayrıca yine Almanya'da Futbol hayatını sürdüren Kaan  Ayhan ve Kenan Karaman'ın da daha maç öncesinde bu tür olaylara karışmaması ile ilgili  telkinlerde bulunulduğunu  unutulmamamız lazım.

Fikir özgürlüğü dendiğinde adeta mangalda kül bırakmayan Avrupa ülkeleri, büyük mücadele neticesinde takımın Avrupa Kupasına katılma şansını arttıran gollerin bulunması sonrası sevinç ve bu sevinç içinde harekata katılan askerlere moral vermesi düşünüldüğü için verilen selamın bu kadar çok görülmemesi gerektiğine inanmaktayım. Ayrıca birçok Avrupalı futbolcunun da bu selamı şimdiye dek verdiğini gördük ya da birçok kez duyduk, ama onlara uygulanmayan bu tür cezaların bizim futbolcularımıza uygulanıyor olması bir kez daha çifte standardın nasıl yapıldığını gözler önüne sermiş bulunmakta. Her ne koşulda ve ne olursa olsun takımımızın Kasım ayında oynayacağı içerideki İzlanda ve sonrasında deplasmanda karşılaşacağımız Andorra maçlarından da üçer puan alacağına ve grubu mutlaka lider olarak tamamlayarak Avrupa kupasına gideceğine inancım sonsuz. Bu bağlamda gelecek ayki her iki maçta da bütün futbolcularımıza başarılar diliyorum her şart ve koşulda her zaman onların yanında olduğumuzu da unutmamalarını söylemek istiyorum. Ayrıca elemelerdeki iç sahada oynayacağımız son maçın yani İzlanda maçının Timsah Arena’ya alınmasının rakibi baskı altına almak ve 90 dakika susmayan taraftar grubumuzla takımı desteklemenin çok önemli olacağı bu maçta çok akıllıca olacağını söylemek istiyorum.