Sanırım daha günlerce konuşulacak bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Kazananı ile kaybedeni ile sevineni ve üzüleni ile finali bol aksiyonlu geçen seçim sonrası göreve gelen ve gelecek tüm belediye başkanlarımıza üstün başarılar dileyerek başlamak istiyorum yazıma. Gerçekten özellikle finali oldukça heyecanlı geçen bir yerel seçim yarışı sonrası birçok belediyede yeni bir döneme girilmiş oldu.

Seçim sonrası, özellikle huzura fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, metanetimizi de, anlayışımızı da lütfen diri tutalım. Birbirimize hakaretten, nefret içerikli söylemlerden lütfen kaçınalım. Dua etmeyi sakın unutmayalım.

Bu ülke hepimizin, bu topraklar bizim. Birbirimizi ötekileştirmeyelim, ayrıştırmayalım. Yeterince acı çekti bu millet zaten. Birbirimizi incitmeyelim, lütfen kırmayalım. Gidecek başka bir yerimiz yok ve görüldü ki hem içte hem dışta düşmanımız da çok. Etrafımız vatan hainleriyle dolu.

Bu vatanı seven, vatan için canını vermeye hazır olan Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Sünni'si, sağcısı, solcusu hep beraber sevgiyle yaşayalım, birbirimize saygı gösterelim ve çocuklarımıza sevgi dolu bir ülke bırakalım.

Bursa başta olmak üzere yöremizde belediyecilik olarak yeni bir döneme girildi. Gelelim, Bursa'daki seçim sonuçlarının analizine. AK Parti diğer büyükşehirlerde yaşadığı sürprizi Bursa'da yaşamadı.

Bursa halkı 5 yıl daha AK Parti adayı Alinur Aktaş ile devam kararı verirken sadece Gemlik'i CHP'ye kaptırmış oldu. Dağ yöresinde AK Parti yine açık farkla belediyeleri kazanırken değişen sadece belediye başkan koltuklarına yeni isimlerin oturması oldu.

Bence asıl olan aynı fikirlerde olup anlaşmak değil, farklı fikirlerde olup birbirine saygı duyabilmek. İşte böyle davranabildiğinde siyaset gerçek kimliğine kavuşmuş olur.

Şimdi AK Parti cephesinden Bursa'nın değeri bir kat daha önem ve değer kazanmış oluyor. Kaybedilen birçok büyükşehirden sonra Bursa'nın AK Parti'ye verdiği destek bu yönden oldukça anlamlı.

Sözün bittiği yer ise bana göre 31 Mart yerel seçimlerinin tek bir kazananı var, o da Ekrem İmamoğlu olduğu gerçeğidir, vesselam...

Günün Sözü:

“Şu üç şeyi asla unutmayın; SAYGI, SEVGİ ve GÜVEN... Saygının olmadığı yerde HAKARET, sevginin olmadığı yerde NEFRET, güvenin olmadığı yerde İHANET vardır!..”