Arkeolojik bulgulara göre Urfa, dünyanın en eski kenti ve insanlık tarihinin başladığı yerlerden biridir.

Mart 1919’da işgalci Fransızlar tarafından işgal edilen Urfa, 11 Nisan 1920'de düşman işgalinden kurtulup zulme son verdi. Şanlı şehrin şanlı halkı 100 yıllık gelenekle bütünleşen geçmişini ilk kez sessiz ve sedasız anacak.

2020 yılı nisan ayı için hiç plan yapmadım. Niyetim ve planım 11 Nisan’da Şanlıurfa’da olmak idi.

İşgalci İngilizlerden sonra Urfa'ya giren işgalci Fransızlara ders niteliğindeki Urfa Muharebesi olan kahramanlık destanı, Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 100. yılını yerinde kutlamak hem de asker arkadaşım Sayın Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i ziyaret etmek, akrabaları ve eski dostları ziyaret etmek idi. Niyet başka nasip ve kısmet başka imiş.

Dünyayı saran ve derinden sarsan yeni tip koronavirüs malum her şeyi ve herkesi etkiledi. Dünyada bütün programlar ve uçuşlar iptal edildi. Ancak umudu ve tedbiri bırakmadan milli ve dini günleri yeniden birlikte kutlayacağız inşallah.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan bu zaferleri önemine uygun olarak anmak ve kutlamak bütün vatandaşlarımız için milli ve manevi bir görevdir.

Şanlı kurtuluş mücadeleleri mutlaka gelecek nesillerimize anlatmak, kurtuluş zaferini hissetmelerini ve anlamalarını sağlamak, milli birlik ve beraberlik ruhunu çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak büyük önem arz etmekte.

Urfa'nın şanlı ve destansı mücadelesiyle bağımsızlığını kimsenin egemenliği altına bırakmadığı 11 Nisan tarihi, ülke olarak bizim için çok önemli bir gündür.

Şanlı bir ecdadın nesli olarak tarihe altın harflerle yazılan 11 Nisan’ı unutmamak ve unutturmamak hepimizin görevidir.

Şanlı direnişinden dolayı Urfa'ya, 64 sene sonra 1984 yılında TBMM tarafından ‘Şanlı’ unvanı verilmiştir.

Her ilimizin ve ilçemizin kurtuluş gününü hakkıyla yâd etmek, dosta güven düşmana korku salan birlik ve beraberliğimizin nişanesidir.

Kurtuluşun kıvılcımını ateşleyen ve büyük mücadeleler veren, bu uğurda şehit ve gazi olan ecdadımız korku nedir bilmedi, tek yürek olup peygamberler şehrini düşman işgalinden ve zulmünden kurtardı.

Esarete değil, kurtuluşa cesaretle yürüdü ecdadımız.

Genç, yaşlı, kadın ve çocuk demeden birlik ve beraberlik içinde mücadele meşalesini yaktılar.

"Ya istiklal ya ölüm" dediler.

Ocak 6, Şubat 23Mart 29, Nisan 19Mayıs 2, Haziran 5Temmuz 7, Ağustos 9, Eylül 101 ile rekor, Ekim 4, Kasım 34, Aralık 5 olmak üzere toplam 244 tane düşmandan kurtuluş günümüz var.

Her ilin ve ilçenin kurtuluş günü önemlidir. Hepsinde büyük mücadeleler verilmiştir. Gizli kahramanlar olmuştur. İşte bunlardan biri de peygamberler şehri Urfa’dır.

Bursa ile Urfa hep gönül köprüsü görevini yapmıştır. Batı’da evliyalar şehri Bursa, doğuda peygamberler şehri Urfa ile hep gönül köprüsü var olmuştur. Urfa medeniyetlerin başkentidir. Bursa Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmıştır.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in oğlu ve devletin ikinci sultanı Orhan Bey, 6 Nisan 1326 tarihinde Bursa'yı fethetmiştir.

'11 Nisan' doğduğum köydür. Yedi yaşında ilk ticaret yaptığım ve ilk para kazandığım yerdir 11 Nisan.

Bursa doyduğum, okuduğum ve yaşadığım koca bir köydür.

Nasıl ki Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 11 Eylül’ü kutluyor ve yaşıyorsam, aynısını Urfa’nın düşmandan kurtuluş günü olan 11 Nisan’da da bütün kalbimle yaşıyorum

Tüm kahramanlarımızın önünde saygı ile eğiliyoruz, onlara her daim minnettarız.

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mekânları cennet, ruhları şad olsun.

Şanlıurfa’daki bütün gönül dostlarımıza Bursa’dan selam olsun.