Endüstri camiasına "DR" unvanlı personel geliyor. Bu konuda yeni bir teşvik sistemi  olan  "Sanayi Doktora Programı" uygulamaya alındı.

TÜBİTAK tarafından açılan çağrı ile 603 doktora öğrencisi yetiştirilecek. 147 farklı işbirliği protokolü ile 33 üniversite, 77 firma ile işbirliği protokolü yaptı. Desteklenmeye hak kazanan 120 farklı proje ile 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek.

Konu ile ilgili açıklamayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK yaptı;

"Doktora öğrencilerine en fazla 5 yıl süre ile aylık 4 bin 500 TL burs verilecek. Destek alan projelerde bursiyerlerin seçimi üniversiteler ve sanayi kuruluşları tarafından yapılacaktır. Bu öğrencilerin doktora öğrenimlerinin sonrasında sanayide istihdam edilmelerine yönelik 3 yıl boyunca istihdam desteği de sağlanacak. Sanayi doktorası bursiyerleri mezun olduktan sonra iş aramalarına gerek olmadan doktora yaptıkları alanda istihdam edilecekler. Bu sayede sanayide yüksek katma değerli üretimin gerçekleşmesine imkan tanıyacak nitelikli bilginin üretilmesine katkı sağlamış olacağız."

Milli Ses Ver Projesi ile gündeme getirmiş olduğumuz yerli üretimin arttırılması hususunda, DR unvanlı personelin sanayide bizzat görev almasını önemsiyoruz. Bu konuda atılan atımların sürekliliğini diliyor, daha nitelikli personelle, yarınların daha müreffeh olacağını düşünüyoruz.

***

UMUT VEREN RAKAMLAR

2018 yılının sanayi üretimindeki artış yüzde 5.6 gerçekleşti.

Yüksek teknoloji ürünlerde yıllık yüzde 8.7 artış sağlandı.

Dünya Bankasının İş Yapma Kolaylığı endeksi'nde, 17 basamak atladık ve 190 ülke arasında 43.sıraya yükseldik.

Karamsarlığa, yılgınlığa, yorgunluğa ve dargınlığa gerek yok. Türkiye üretecek, üretimle LİDER ÜLKE TÜRKİYE sevdası gerçekleşecek.

Devletin vermiş olduğu destek ve teşvikleri MİLLİ SES olarak görüyor ve tüm sanayicileri, KOBİLERİ, bu desteklerden faydalanmaya, MİLLİ SESE, SES VERMEYE davet ediyoruz.

***

TSE'DEN HABERLER

SMIIC 17. YÖNETİM KURULU VE 13. GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Köşe yazılarımızın sonunda "TSE'DEN" başlıklı bir bölüm ayırarak, TSE haberlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. TSE'nin internet sitesinde yayınlanan haberlerin noktasına, virgülüne dokunmadan sizlere haber vereceğiz.

TSE faaliyetlerinden haberdar olmanızı istiyoruz. Çünkü biz, bu ülkenin kaliteyle yükseleceğine ve bu yükselişin, milli kuruluşumuz olan TSE ile olacağına inanların tarafındayız...

"Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürütmekte olduğu İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) 17. Yönetim Kurulu ve 13. Genel Kurul Toplantıları 4-5 Kasım 2018 tarihleri arasında üye ülkelerin katılımı ile Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde gerçekleştirildi.

Toplantılara Türk Standardları Enstitüsü adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı İlhami Aktürk ve Suudi Arabistan Koordinatörü Mithat Doğuelli katıldı.

SMIIC 17. Yönetim Kurulu kapsamında, Kazakistan Yatırımlar ve Kalkınma Bakanlığı Teknik Regülasyon ve Metroloji Komitesi (KAZMEMST) tarafından temsil edilecek Kazakistan Cumhuriyeti ve Özbekistan Standardizasyon, Metroloji ve Belgelendirme Kuruluşu (UZSTANDARD) tarafından temsil edilecek Özbekistan Cumhuriyeti’nin üyelik başvuruları kabul edildi.

Yönetim Kurulu ve Genel Kurul toplantıları kapsamında ayrıca, SMIIC faaliyetlerine ilişkin Genel Sekreterlik tarafından hazırlanan rapor sunuldu, 2019 yılı bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi ve 2019-2020 yılları Temel Stratejik Faaliyetler/Eylemler dokümanı kabul edildi.

TSE Başkanı ve SMIIC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından SMIIC Finans Komitesi’nin kurulmasına yönelik öneri hazırlanması kararlaştırıldı.

SMIIC Standardizasyon Yönetim Konseyi, SMIIC Metroloji Konseyi ve SMIIC Akreditasyon Konseyi faaliyetlerine ilişkin raporların da görüşüldüğü toplantıda ayrıca, Bağımsız Mali Denetçi Firma seçimleri gerçekleştirildi.

SMIIC 18. Yönetim Kurulu Toplantısı’nın 8-9 Nisan 2019 tarihlerinde, 14. SMIIC Genel Kurul Toplantısı’nın ise 4 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmesine karar verildi."

Bu yazının son sözü: TSE varken yabancıya gerek yok...