Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 5 Temmuz’da düzenlenen olağan genel kurulunda OSBÜK Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, OSBÜK Yönetim Kurulu ile ilk ziyaretlerini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Türkiye Cumhuriyeti Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz’a gerçekleştirdi.
Ziyaretlerde OSBÜK Yönetim Kurulu’nun gündemi ise son dönemde yaşanan elektrik zamları ve bu zamların sanayide rekabet gücünü zayıflattığıydı.
Görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez,  OSB’lerden gelen taleplerin yetkili mercilere ulaştırıldığını ve elektrikteki fiyat artışlarının yönetilebilir olması gerekli çalışmaların yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Son günlerde ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler çerçevesinde, sanayicilerin işlerini kolaylaştıracak hamlelerin de en kısa zamanda hayata geçmesini diliyoruz.
VEKİL KILIÇ’IN YOĞUN YAZ ÇALIŞMALARI…
TBMM Yasama Yılı’nın sona ermesiyle birlikte, milletvekilleri de yaklaşık iki ay sürecek bir tatil dönemine girdiler.
Ancak bu tatil dönemini boş geçirmeyen, gerçekleştirdiği temaslarla Bursa’nın önemli sivil toplum kuruluşları, kurum ve dernek temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, şehrin sorunlarıyla yakından ilgileniyor.
İHH İnsanı Yardım Vakfı Bursa Şubesi, Birlik Vakfı Bursa Şubesi, Kent Konseyi, Yeni Dünya Vakfı Bursa Şubesi’ne ziyaretler gerçekleştiren Vekil Kılıç’ın, bir diğer önemli adresi ise Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) oldu.
NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez ile bir araya gelerek, sanayicilerin istek ve taleplerini birinci ağızdan dinleme fırsatı yakalayan Vekil Kılıç’ın üzerinde durduğu önemli bir konu sanayicilerin ve yatırımcıların işlerini kolaylaştıracak hamleler ile Bursa’nın üretim potansiyelini daha yukarı çıkarmak oldu.
Türkiye’nin en önemli sanayi ve üretim merkezlerinden biri olan Bursa’da, üreticilerin isteklerine çözümler aramak, elbette ki şehrin daha da gelişmesini sağlayacak hamleler olarak değerlendirebilir. 
Bu çalışmaların karşılığında, son günlerde fabrikasını nereye kuracağı bir bilmeceye dönüşen Volkswagen, üretim üssünü Bursa’ya kurar mı?
Neden olmasın? Sonuçta bu yatırıma en hazır, en iyi şekilde entegre olacak şehirlerin başında Bursa geliyor.
MİMARLARIN BURSA BULUŞMASI
Mimarlar Odası Bursa Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Genel Merkezi’nin 46’ıncı dönem 19 No’lu Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını ev sahipliği yaptı. 
Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu ile Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte 26 Şube Başkanı ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda gündeme ilişkin konuların yanı sıra mimarlık mesleği ile ilgili konular ele alındı.
Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin’in kısa selamlama konuşmalarının ardından geçilen toplantıda mesleki denetimler, şube seçimleri ve eğitimler gibi çeşitli konular masaya yatırılarak, çözüm önerileri sunuldu. 
Gün boyu süren toplantıda Şubeler de faaliyetlerini anlatarak, gelecek dönemdeki çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundular. 
Umarız ki bu toplantı Bursa’nın sorunlarına mimari bakış açısıyla çözümler bulmak için faydalı olur.