Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Mustafa Kemal Atatürk” 

Bu topraklar birçok yiğit sanatçı yetiştirdi. Hepsi birer fenerdi ve renkleriyle daima ışık saçmak için hayatlarını sanata adadılar. Kimisi sanatta devrimler yarattı, kimisi halkın sesi oldu enstrümanıyla çalıp söyledi.
Ozanlar, şairler duyulmayanların ve görülmeyenlerin ruhuydu. Müzikle kavrulanlar sanatın her alanında evrene ait tüm fotoğrafları yansıtmayı başardı. 

Bazıları görülmeden duyanlardan, duyuranlardandı. Onlardan bir tanesi de Ali YILMAZ. Statükonun yiğitlerinden değil de halkın arasında ve eğitimle var olmaktan mutlu olanlardandır.

Sevgili Öğretmenim. İlkokulu Erzincan İli Tercan İlçesi Karaçay Köyünde, ortaokul 1.sınıfı Tercan Ortaokulunda, 2.sınıfı Erzurum Lisesinde, 3.sınıfı İstanbul Şişli Feriköy Ortaokulunda okudu. Lise öğrenimini Erkek Sanat Enstitüsünde tamamladıktan sonra, 1979 yılında yükseköğrenimini tamamlayarak, aynı yıl mezun olduğu okulda ek ders ücretiyle görev aldı.

 Aynı okulda; Sanatçı Öğretim Görevlisi olarak görevini sürdürmektedir. Çalgı Bölümü Nefesli Sazlar Ana Sanat Dalı Başkanlığı, Temel Bilimler Bölüm Başkan Yardımcılığı, Çalgı Bölüm Başkan Yardımcılığı, Sertifikalı Kurs Programlarında Kurs Genel Koordinatörü olarak görev yaptı. Mey Metodu (Pan yayıncılık-2017), Türk Halk Müziği’ne giriş (basıma hazır) kitaplarının yanı sıra Uluslararası dergilerde makaleler yazdı.

Ali Hocam, Erzincan Tercan İlçesi Yollar üstü Köyü ve Gaffur Efendi Köylerinde İlkokul Öğretmenliği, İstanbul Nişantaşı Kız Lisesi, Rüştü Uzel Kız Lisesi, Nilüfer Hatun Ortaokulu, Okmeydanı Ortaokulu ve Namık Kemal Ortaokullarında Müzik Öğretmenliği, Adapazarı Belediye Konservatuarı ve Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarlarında T.H.M Nefesli Sazlar Öğretmenliği ve T.H.M Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

Endonezya’da (Payanga-Bali) Center World For Music andRelatetArts Eğitim kurumunda üç ay Türk Halk Müziği Nefesli Sazlar Öğretmeni olarak görev yaptı. Sayın Yılmaz eğitimciliğinin yanı sıra Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce düzenlenen T.H.M Seminerlerinde Sanat Kurul Üyeliği, Kurs Öğretmenliği ve Yarışma Jüri üyeliği yaptı.

Milliyet Gazetesi’nin düzenlemiş olduğu Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği ses yarışmalarında Seçici Kurul üyeliği görevlerinde bulundu. TRT’de Bizden Size ve Yurdun Sesi T.H.M Programlarında Mey sanatçısı olarak görev aldı. Yurt içi ve yurt dışı konserlerde ve film müziklerinde mey sanatçısı ve solist olarak görev aldı.

Refah ve huzur içinde yaşayan bir toplumu kötülüklerden koruyan insanlar, daima sanatla iç içe olan süper kahramanlar olmuştur. Değerli öğretmenim Ali Yılmaz Beyefendi de bunlardan biridir. 

Ulu Önderimiz ’in dediği gibi sanat, bir toplumun hayat damarlarından biridir. Türk Halk Müziği ise Türk Toplumunun kültürünün can damarlarındandır. Bu damarın yaşaması ve gelişmesi için çaba sarf edenleri toplumumuz saygı ve minnetle anacaktır. 

Emekle, özüyle yoğrulan insanlara vefayı her zaman borç bildim. Çiçeği burnunda ‘resmi’ emekliliğe adım atan Ali Yılmaz Öğretmenim sanatın ve sanatçılığın emekliliği olmaz bilinciyle Türk Halk Müziğine daha çok hizmetler vereceğini biliyorum.