İki dönem önceki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ‘rahmetli’ Hikmet Şahin’i yakından tanırım. Aynı zamanda hocamdı. Allah (c.c.) rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Vizyonu ve bakışı ile ileri görüşlü bir insan ve yönetici idi…

Ve önceki gün Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin 2018 projeksiyonu ile ilgili basın toplantısında Alinur Aktaş da, hocası ve eski başkanı rahmet ile yad etti.

Neden andı peki... Söz konusu Merinos Kültür Merkezi idi. Merinos AKKM'nin Türkiye genelinde 7 kongre merkezinden biri olduğunu hatırlatan Aktaş, buranın işletme ve yönetme zihniyetinin arzu edilen düzeyde olmadığını dile getirdi. Aktaş, rahmetli Hikmet Şahin’in talebesi idi. Onun eserine sahip çıkması kadar da doğal bir şey olamaz...

Merinos AKKM 2018 projeksiyonu konusunda kamuoyunu bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2018 yılından itibaren hemşeri derneklerinin yöresel günleri için Merinos AKKM’yi kullandırmayacaklarını,

o işlere uygun bir yer verileceğini,

artık Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde anlayış değişikliğine gittiklerini

ve daha profesyonel daha yararlı bir şekilde kullanılmasının önemini açıkladı.

Söze öyle bir girdi ki Aktaş, lafın devamını artık anlar olduk... "Canım her gece Bursa'yı yıkıp ertesi gün yeniden inşa etmek istiyor. Ama samanlıkta yatıp padişah rüyası görülmez.

Bu sözün çekip çekilecek bir yanı yok. Her şey ortada...

Başkan Aktaş, AKKM’ye 150 milyon dolarlık bir yatırımın yapıldığını belirtti, kültür merkezinin ulusal ve uluslararası ilişkileri de geliştirdiğini ve şehre büyük katkılar sağlaması için doğru kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

"Bu kongre merkezlerinin işler hale getirilmesi sadece yerel yönetimlerin değil bütün Bursalıların sorumluluğundadır" derken "Her şeyi devletten beklemenin alemi yok" düşüncesindeki mülki idareciler gibiydi.

Yani kendilerinin organizasyon boyutunda kalıp dükkanı profesyonellere teslim edeceklerini söylüyordu. Mantık doğru mantık... Kendisi de zaten başkanlık öncesi hesap kitap adamıdır. Yani mali müşavir...

Son olarak toparladı konuyu Aktaş ve hemşeri derneklerine deyim yerindeyse kapı dışarı demese de başka adres gösterdi.

“Profesyonellerle buluşmamız ve burayı doğru manada kullanmamız gerekiyor. Burada derneklerin yöresel günleri, aktiviteleri yapıldı. Yemeği, içeceği farklı konuları sergilenmeye çalışıldı. Biz gelenlere de söyledik 2018 yılından itibaren AKKM’nin ilgili bölümlerini bu maksatla kullandırmayacağız çünkü formata uygun değil. Ancak şunun da farkındayız Bursa gibi kültür mozaiğinin böyle bir mekâna ihtiyacı var. Yine onlarla bir araya gelip çalışma yapıyoruz. Farklı alanda farklı format üretmek zorundayız. Derneklerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalar üretiyoruz. Bu alanın bu işle alakalı uygun olmadığını düşünüyoruz. Dünyanın önde gelen fuarlarında stant açarak tanıtmaya çalışıyoruz ve bunlar artarak devam edecek. Çünkü Bursamızın ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin ciddi manada tanıtım atağına ihtiyacı var. 2018’de yeni bir vizyonla karşınızdayız dedik. Doluluk oranlarının kongre kültür merkezine odaklı yaraşır şekle dönüştürmemiz gerekiyor. Değer katan kaliteli etkinlikler yapılacak."

Bursa'nın fuar sektöründen hak ettiği payı almasını canı gönülden istediklerini belirten Aktaş,

“Türkiye'de 400 tane fuar yapılmış.

Bursa'da sadece 13 tane olmuş.

Antalya'nın bile yarısında kalmışız.

Türkiye'nin 2. büyük ihracat ve ticaret şehrini konuşuyoruz.

Bu rakamları üst seviyeye çekmemiz gerekiyor.

Fuar demek şehir ekonomisinin canlanması demektir" hatırlatmasıyla da konuya ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor. 

Biz de inanıyor ve bekliyoruz rahmetli Başkan Hikmet Şahin’in vizyon projesi hak ettiği yere gelir.

Hem Bursa hem Türkiye bundan fayda görür.

Herkes kendine yakışanı yapar…