Gemlik Kumla, yaz aylarında genelde yerli turistin olduğu bir sahil kasabası. Okulların tatil olmasıyla birlikte Bursalılar Kumla’ya akın eder. Özellikle hafta sonu tatilcilerin ve günübirlikçilerin akınına uğrayan sahil bölgesi yunus, deniz bisikleti, jet ski binen tatilciler ile dolup taşıyor.
Sıcak insanları, doğası, denizi ile bir yerleşim yeridir bir de uyumlu ve çok sevdiğiniz can dostlarınız varsa değmeyin keyfinize…
Sahilde yürümek, tekneye binmek, balık tutmak ve iskeleye doğru yürümek Kumla halkının vazgeçilmezleri arasındadır.
Ben aslen Yenişehir’de doğdum ve büyüdüm, yıllardır tatil beldesi olarak Erdek’e giderdik benim için yeri ayrıdır. Ama bakıyorum da Güney Marmara’nın aslında ne güzel sahilleri ve plajları varmış.
Kumla’ya yıllar önce akraba ziyaretine ve arada piknik yapmaya gelirdik. Yıllar sonra yeniden Kumla’nın yolunu tuttum. İnsanın sevdikleri neredeyse oraya koşarmış misali kendi evim ve ailem bildiğim arkadaşlarımın yanına gidince hep beraber denize girdik.
Sahilde dikkatimi çeken üç kişi vardı Kumla halkının yardımına koşan, gecesini, gündüzüne katan bu kişiler Sahil Güvenlikçi arkadaşlardı.
Plaj, onlara emanet, sahili koruma ve vatandaşa hizmet anlamında 24 saat görevinin başında olan Sahil Güvenlik ekibi göreve her zaman hazır vaziyette.
Bu üç güzel insan Fatih Erdekli, Gökay Akbulut ve Ahmet Aş, iş ve hizmet anlayışıyla halkın yanında olan kahraman cankurtaranlar, sorunsuz bir tatil için hayati öneme sahip çalışanlardır.
Genç, dinamik bireyler deniz güvenliğini sağlamak adına burada bulunmaktadırlar, gelecek tehlikelere karşı göz açtırmayan üçlü Kumla halkı ile iç içe canlar onlara emanet, sahilin bekçileri konumundalar.
Küçükkumla’dan Büyükkumla’ya kadar görev üstlenen cankurtaranlar göz açtırmıyorlar, ani gelecek tehlikelere karşı önlem alan Sahil Güvenlik dubalardan ileriye yüzme bilmeyen vatandaşı salmıyor. Özellikle yağmurlu havalarda ve denizin dalgalı olduğu zamanlar tekneyle kimsenin açılmasına izin vermiyorlar.
Üzücü boğulma vakalarının yaşanmaması adına önlem, tedbir ve disiplin içinde çalışan Sahil Güvenlik ekibi cankurtaran hizmetleri ile çok güçlü durumda, Kumlalı’nın yanında olup daha çok hizmet vererek vatandaşın yanında olacaklardır.
Kumla sahili, denizi, halkı sizlere emanet, gece gündüz yılmadan çalıştığınız için sizi tebrik ediyorum çocuklar.