31 Mart 2019 yerel seçimlerine 43 gün kaldı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için Bursa’da bu sefer ilk mitingi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımız 249 gün sonra yeniden Bursalılarla buluştu.

Geçmiş seçimlerde hep seçim tarihine yakın geliyordu.

Mesela 24 Haziran 2018 seçimleri için 11 Haziran’da gelmişti. Seçime 13 gün kala. Bu sefer 44 gün kala geldi.

Bu sefer erken geldi. Teşkilatları erkenden harekete geçirip bereketli bir sonuç istemesi de olabilir… Vardır Reis'in bir bildiği.

Biz de ‘agazete’ adına metroyla Gökdere Meydanı’na doğru yol aldık...

Giderken bazı gençler kendi aralarında "Keşke her gün cumhurbaşkanı gelse de metro hep ücretsiz olsa" diye konuşuyorlardı. Aslında trafik sorununun çözümü için ücretsiz ulaşım alternatifini de düşünmeliyiz.

                               ***

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu günlerde kendilerini fasulye gibi nimetten sayan ve bu şehri yönetmeye talip olan, 20 senedir aslında yapılmış hiçbir projesi olmayanlara hep beraber birlikte ders vereceğiz” dedi. Kimi kastettiği belliydi...

Cumhurbaşkanı meydana saat 15.21’de geldi ve 15.26’da kürsüye çıktı; 45 dakika halka hitap etti.

Erdoğan, her zamanki gibi Bursa’dan övgüyle söz etti.

“Osmanlı bir çınardır. Bursa Osmanlıdır. Osmanlı Bursa’dır.

Ben bu Bursa’ya aşığım. Tanıdım tanıyalı sevdim, aşık oldum. Bursa ile beraber yürüdük bu yolda. Biz Bursa’yı sadece vecd ile sevmekle kalmadık. Aynı zamanda ona vecd ile hizmet de ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bursa’ya son 16 yılda 50 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bursa’yı Ankara’ya bağlayacak olan Bursa Bilecik arasındaki hızlı tren inşaatının yapımı sürüyor. Eski stadın yanındaki Tower Plaza’nın yıkım işlemlerini başlattık. Eski stadın yerine millet bahçesini yapıyoruz. Bursa’nın mimarîsinde yatay mimarî var. Dolayısıyla buna dikkat edeceğiz.  Uludağ daha ziyâde kış turizmine hizmet veren, yetki karmaşası sebebiyle etkin hizmet götürülemeyen bölgemiz. Uludağ’ı hem bölge hem ülkemiz için Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını, işlerin en iyi şekilde yürütülmesini sağlıyoruz. Eski tabakhaneler bölgesinde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgede mülkiyet meselesini çözdük. Termal turizm bölgesi hâline getiriyoruz. Bu bölgede yapılacak termal tesislerin Bursa’ya yılda 1 milyar liralık katkıda bulunmasını bekliyoruz. Kentsel dönüşümdeki aksaklıkların bazı vatandaşlarımızı kira yardımları başta mağdur etme noktasına geldiğini biliyoruz. 20 bin vatandaşımızı etkileyen bu sıkıntıların hiçbir Bursalıyı mağdur etmesine izin vermeyeceğiz. Yeni dönemde bakanlığımız ve belediyemiz el ele vererek bu meseleyi en adil, sağlıklı şekilde çözüme kavuşturacaklar” dedi.

Bursa millet bahçesi için eski stat yeri kanaatimce hiç uygun bir yer değil.

43 gün daha çok siyaset konuşulacak. Projeler, vaatler ve polemikler yaşanacak.

Vatandaş da 31 Mart günü sandığa gidecek ve tercihini yapacak.

Bu yarışta kazanan halkımız ve şehirlerimiz olsun.

Hizmete, yatırıma ve üretime ihtiyacımız var.

Seçimlerden sonra da kazanan ve kaybedenleri de bir süre konuşacağız. Analiz yapacağız. Doğru aday, yanlış aday vs…

Daha sonra uzun bir süre seçim yok. Hedef geçim derdi ve ekonomi olacak inşallah...