TFF ,MHK derken kendi kendimize birde ıslıkla suni sıkıntı üretmeyi iyi becerebilenlerdeniz. Naklen yayınlanan maçı izleyen İstanbul  yada diğer takımlar kıs kıs gülüyorlardır.Bursaspor’da düşmana gerek yok!.  Üst sıralardayız diye  protestolar zarar vermez sananlara yıllar önce ilk yarı ilk dörtte olup sene sonu küme düşen Sarıyer’i hatırlatırım. Bursaspor için en büyük güç, seyircisi ile oluşturulan birlik,beraberliktir...

Gündem Bilal’e  gösterilen tepki. Tepkide  Hamza hocanın,  rakibin Yomraspor olduğunu unutup Bursaspor’un süper lig düzeninde  ve Cucak gibi başarı beklentisi yüksek Bilal’in altı numarada oynatılmasının  katkısı büyük. Rakibi, kendi alanında karşılayan taktik anlayış,seyirciyi  sinirlendirdi. Zayıf halka Bilal oldu. Ne olursa olsun o formayla sahaya çıkıyorsan, koşacaksın savaşacaksın, bu senin işin.Bilal acilen fabrika ayarlarına dönmek zorunda. Yoksa  Bursaspor defterini erken kapatabilir.

Taraftarımızda alışkanlık yaptı!.  Her sene bir iki tane futbolcuyu hedef tahtasına koymadan rahat edemiyor. Daha düne kadar Şamil, Harun, Jorqueraiçin  çok ağır protestolar yapılmış ama bu günlerde  seyircinin gönlündeler.Şimdi  alkışlanıyorlar.Harun gururumuz,Şamil vazgeçilmezimiz, Jorquera kurtarıcımız oldu. Unutulmamalıdır ki sahadakiler sırtında  BURSASPOR formasını taşıyor.  

“Seni annem gibi sevdim” diye haykıran seyirci, annesi yerine koyduğu  takımın  oyuncusu için gösterdiği tepki ile tezat oluşturmakta.Bugün kötü oynar yarın iyi oynar.  Bunlar profesyonel .Oynarsa kazanacak oynamazsa kaybedecek…

Pire için yorgan yakmakta üstümüze yok!

Seyircimiz,  yanlış ve torpilli transfer yapıldığı algısı ile olaylara bakıyor ve tepkisi dinmiyor.Taraftarımızın yavaşı bozuk. Futbolcuları eleştirirken de severken de öldürüyor!.Etkili  tepki için  taraftarımızın  yeni söylemler üretmesinin zamanı geldi geçiyor….

Taraftar kendi oyuncusunu ıslıklamak yerine her şartta oyuncusunun verimliliğini arttırmak, öne itmek için destek olmaktır. Arkasından çekmek değil... Lig bu futbolcularla devam edecek.

Bu tür tepkiler takımın moralini bozar. Çünkü onlar bir takım... Bunu anlamak lazım.

Devre arası Ali Ay isterse sorun çözülür.Şimdiden iyi bir  8 numara ve stoper ile söz kesmeli ve seyircinin tepkisi göğüslenmeli.

Kupa maçındaki tepki abartılıydı. Gerçek taraftarlık, sevgi ister, fedakarlık ister, aidiyet iç güdüsünün  esiri olandır.  Kızarsın ama içindeki sessiz çığlık, içinde yankılanır.  Bursaspor’un küme düştüğü yılı hiç unutmamalıyız. O ne acı ruh halidir bilirmisiniz?Aklımızdan çıkarmamalıyız! ” Allahım şampiyonluğu gördüm artık canımı alabilirsin” diyebilenleri gören biri olarak derim ki;  Bursaspor’un lezzetini almak herkese nasip olmaz!.Bursaspor’lu olmak acıya, kedere talip olmak demektir. Tribün kültüründe asıl olan, maç öncesi ve sonrası mutlu olabilmeyi becerebilmektir.  

Şuan iyi giden bir takımız var. Ya Trabzon ve Fener gibi olsaydık! Desenize o zaman yandı keten helva… Taraftara her fırsatta tabiri caizse, ayar vermeye kalkışan hocamız da  kendini gözden geçirmeli.Bursa zor bir yerdir. Adalet, cesaret, dürüstlük ve bilgiyle  iş, icraat yapanları sırtında taşır. Unutmaz.

Kimse Bursaspor’dan büyük değildir.

Konyaspor maçında yeni sayfa açmaya ne dersiniz!