Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) standartlar ve belgelendirme konusunda Türkiye'nin milli bir kuruluşu olduğuna işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, dünyada rekabet edebilmenin önemli şartlarından birinin belgelendirme ve standartlar olduğunu ifade etti ve standartların ülkelerarası ticareti etkilediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

 
"Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi standartları belirleyen ülkelerden biri haline getirmek için TSE'yi kullanacağız. 
TSE'ye ilişkin hem 11. Kalkınma Planı'nda hem de 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizde hedeflerimiz vardı. TSE'yi hem muadilleriyle rekabet edebilir hale getirmek hem de Türk ürünlerinin kalitesini dünyada artıracak şekilde standartları belirlemede etkin bir kuruluş yapmak istiyoruz."
Bu vizyonu destekliyor ve MİLLİ SES VER PROJESİ uyarınca, bu vizyonun gerçekleşmesini özlemle bekliyoruz.


***

ORGANİZE OLMUŞ ORGANİZASYON

Bir fotoğraf!
Çok şey anlatan bir fotoğraf.
Öncelikle fotoğrafta kimler var, ona bakalım;
Güvenlik görevlisi var.
Memur var.
Mühendis var.
Odacı var.
Birim Müdürü var.
Bölge Müdürü var.
Kısaca, organizasyonun tüm kademelerinde görev yapanları temsilen, HERKES VAR!
Ne iş yaptıkları önemli değil, bir amaç doğrultusunda, el birliğiyle ve hep birlikte yaptıkları iş önemli.
İşte "ORGANİZE OLMUŞ ORGANİZASYON" dediğimiz olay budur!

 
Bu fotoğrafta; aidiyet, sevgi, saygı, sevda, iletişim, kurum kültürü, motivasyon, liderlik gibi tüm kavramların tanımını görebilir, bu fotoğraf üzerinden sayfalarca makaleler yazabilirsiniz.
"Organizasyonlarda da birlik yok!" tezini çürüten bu tür fotoğraflardan ders alınmalı ve "ORGANİZE OLMUŞ ORGANİZASYON" kavramı tüm organizasyonlara yerleştirilmelidir.
Gelecek, bu tür fotoğrafların anlamının anlaşılması ile aydınlığa kavuşacaktır.
ORGANİZASYON, organize olmazsa, GELECEK KARANLIĞA MAHKUM OLACAKTIR...
(Meraklılar için: Bu fotoğrafta yer alan insanların gayretleri sonucunda şu olmuştu; Dünyada yapılan en büyük Yönetim Sistemleri Eğitim organizasyonu, geçmişte TSE BURSA tarafından gerçekleştirilmişti.)


***

BURSA PLATFORMU NE İSTİYOR?

Çok şey istemiyor.
Geleceğimiz için, temiz bir çevre için, çocuklarımız için, daha yaşanabilir bir dünya için, çok da fazla bir şey istemiyor. 
Temiz hava istiyor.
 
Rant elde etmek isteyenlerin rantında gözü yok, rantçılara da sözü yok. 
Kendi havaları için havamızı kirletenlere "dur" denilsin istiyor.
Ve Bursa Platformu, Sayın Cumhurbaşkanımızın veto kararını yürekten destekliyor.


***

KALİTE BİRLİĞİ YENİDEN KARABÜK'TE

Kalite Birliği Başkanımız Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ve gönüllü danışmanımız, gönül adamı Hamdi DİLMENLER, Karabük Emniyet Müdürlüğü’nde kalite çalışmalarını yürütmek üzere Karabük yolculuğuna çıktılar.
 
Kaliteye yolculukta sınır tanımayan Kalite Birliği, yurdun her tarafında temiz kalite anlayışının yerleşmesi için çaba sarf ediyor.
Başkanımıza ve danışmanımıza kolaylıklar diliyor, emekleri için, Kalite Birliği Yönetim Kurulu olarak kendilerine teşekkür ediyoruz.
Kendilerine, Başkan Yardımcımız Ferudun BAYKARA'nın "Kaymaklı Lokum" talebini, buradan iletiyoruz :))

***

TSE'DEN HABERLER

Kamu Yönetimi Araştırma Derneği (KAYAD) tarafından “Hekim, Bürokrat ve Siyasetçi Gözüyle Yönetim” konulu konferans TSE Genel Kurul Salonu’nda yapıldı.
Konferansa ev sahipliği yapan TSE’nin tanıtım filminin gösterimi ile başlayan etkinlik, KAYAD Genel Başkanı Özgür Şahin’in derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdiği açılış konuşması ile devam etti.
 
Açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın “Hekim, Bürokrat ve Siyasetçi Gözüyle Yönetim” konulu sunumuyla konferans sona erdi.