35 dakika 10 kişi oynayıp, takım oyunu olarak disiplinden taviz verilmemesi Bursaspor için gelecek adına önemli bir gösterge. Bu mücadele ile bir eksik olsak da fark etmezdi.On kişiyle gelen galibiyet, Bursaspor’da tartışılan fizik, kondisyon yetersizliği iddialarını taca attı.8. Hafta da attığımız gol sayımız plakamız ile eşitlendi: 16 gol.

Lig başlayalı 8 hafta oldu hala 0-0 biten maç yok.Yıllardan bu yana ilk kez bu kadar çok golün atıldığı,kalitenin önceki yıllara göre arttığı bir lig oldu. Bence bunun keyfini sürmek gerek!

Deplasmanların başarısız takımıOsmanlıspor karşısında Bursaspor; penaltı kaçırdı yetmedi golü yedi, kırmızı kartla on kişi kaldı ve inat etti üç puanı üç golle alarak rahat bir oh çekti.

Bursaspor bu galibiyetteki istatistiklere göre az topla oynama oranına sahip,sadece top kapma başarısında oranı iyi yüzde 78…Diğer tüm verilerde rakibin gerisinde.

Peki, bu istatistik verilerine göre nasıl oluyor da galibiyet geliyor?

Cevabı basit, kaptığımız topları en verimli şekilde kullanmak!.. Ayrıca alan ve adam markajındaki başarı, çok koşmak ve sürekli oyunda kalıp takım savunmasındaki inanılmaz yardımlaşma başarının olmazsa olmazı.

İrfan Buz yönetimiyle geçen hafta ilk galibiyetini alan Osmanlıspor’un alt sıradan kurtulmak için çok çalışması gerek. Dört eksik oyuncusu takıma girdiğinde istenilen sonuçları almasını Bursalı olarak isterim.

Bursaspor'da hissedilen tek bir şey var ki o da sahadaki takımın her şeyi ile hoca Le Guen’in dokunuşlarını görmek mümkün. Takım önceki haftalarda oynadığı sistemi (4-2-3-1) diye değiştirmiş ve yeni sistemi 3-5-2.Sahadaki 11 verilen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyor ve başarıyor. Bu kolay bir durum değil!

İç sahada oynadığımız Galatasaray maçındaki kenarlarımızdan verdiğimiz gediklerin Osmanlı karşısında yeni düzen ile verilmemiş olması önemli. Üç stoperlisavunma düzenindeki oyun takımımıza “hücuma çok adamla katılma” zenginliği katmış.

Rakibin durumuna göre beşli savunmaya dönerken hücumda da kenar beklerin hücumu, orta alandaki Jourquera ve Batalla’nın dönüşümlü desteği zaman zaman dört beş oyuncu ile hücum planı bu hafta Bursaspor’un galibiyeti için yetti.

Bursaspor bu sene izleyen herkese keyif veriyor. Timsah, bu başarılı oyununu doksan dakikaya yaydığı an lig bizim için yeniden başlayacak.

Bursaspor basketbol, voleybol ve futbolda bu hafta üçte üç yaptı.

Devamını bekliyoruz.