Nasıl İstanbul’u alan, Türkiye’yi alırsa, Osmangazi’yi alan da Bursa’yı almış demektir.

İşte tam da bu nedenle Osmangazi siyasilerin ilgi odağı. Aday adaylarının en fazla ilgi gösterdiği, aynı zamanda siyasi partilerin en çok yüklendiği ilçe Osmangazi’dir.

Yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin aday belirlemede en çok zorlandığı ilçe yine Osmangazi’dir.

AK Parti içinde mevcut başkan Mustafa Dündar’ı başarılı bulan da var, başarısız bulan da. Başarılı bulup yanında yer alanlar olduğu gibi, başarısız bulup muhalefet edenler de var.

Bir de Mustafa Dündar’ın değişmesi gerektiğini düşünenler var ki onların işi daha da zor. Bu düşünceye sahip olanlar da ikiye ayrılıyor. Birinci grup başkanlık koltuğuna oturmayı düşünenler, ikinci grup başkanlık koltuğuna kendi ekibinden birisini oturtmak isteyenler.

İşte burada işler karışıyor. Mustafa Dündar’ın değişmesi gerektiğini düşünenler Genel Merkez tarafından adayların açıklanmasından önce bu niyetlerini açıklayamıyorlar. Beklemeyi tercih ediyorlar. Sebebine gelince Mustafa Dündar’ın tekrar aday gösterilmesi ihtimaline karşı ileride karşı karşıya gelmemek ve deşifre olmamak için ortaya çıkmıyorlar. Sessiz kalmayı tercih edip adayların açıklanmasını bekleyerek kulis çalışmalarını gizlice yürütüyorlar.

Değişmesi gerektiğini düşünenler olduğu kadar, ben daha iyi yönetirim iddiası ile aday adaylığı başvurusu yapanlar da var. İşte daha iyi yönetirim veya değişmesi gerekir düşüncesiyle aday adaylığı başvurusu yapan isimler; Ali Yılmaz, Hasan Kılıç, Mehmet Yetim, Nazım Maral, Hasan Durmayaz, Mustafa Bektaş, Salih Çakır, İzzet Şenocak, Yusuf Dündar.

Başvurusunu henüz yapmayan isimlere gelince, kurucu il başkanı Şevket Orhan ile Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun isimleri de yine kulislerde geçiyor.

Aday adaylığı başvurusu düşünmediği halde Genel Merkez’e gelen raporlar ve kamuoyu araştırmaları neticesinde Bursa’nın sevilen ve beğenilen başarılı işadamlarından olan Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Savaş Otruş ismi de son günlerde kulislerde konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise Osmangazi için içten içe bir yarış devam ediyor.

Daha önce Osmangazi belediye başkan adayı olan ve büyük bir çıkış yaparak partisinin oy oranını yükselten mevcut Bursa Milletvekilli Erkan Aydın, en çok konuşulan ve öne çıkan isim. Neredeyse adaylığına kesin gözüyle bakılmakla beraber siyasette son 24 saatte çok şey değişir kuralından yola çıkarsak, Genel Merkez tarafından Meclis’teki milletvekili sayısının azalmaması adına başka bir aday da gösterilebilir. Bu isimlerden bir tanesi de Adem Vural. Yapılan anketlerde Erkan Aydın’dan sonra Adem Vural ismi de öne çıkmaktadır.

Sonuç itibariyle yaklaşık 40 ilden daha büyük bir Osmangazi için yarış devam ediyor. Önce aday adaylığı yarışı yapılacak, daha sonra da adayların yarışına şahit olacağız.

Değişmeyen tek gerçek ise “Osmangazi’yi alan, Bursa’yı alır” olacaktır.