Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın 29 Mart 2009–24 Nisan 2018 arasını kapsayan 3.313 günlük icraatını yani 9 hizmet yılının muhasebesini yaptığı basın toplantısına biz de ‘agazete’ ailesi olarak;Genel Müdür Erdal Şimşek, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kundakcı, Vatandaş Hattı Sorumlusu Sevinç Çelebi ile birlikte izledik.

Bu yıl Yıldırım Belediyesi ile başlayan, sonra Nilüfer, Orhangazi ile devam eden icraat muhasebeleri dünde Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu toplantıyla sürdü.

  1. hizmet yılı toplantısına Osmangazi Belediyesi hizmet binasının karşısında istimlâk edilerek yıkılan ve Osmangazi Meydanı olacak yerden başladık.

Başkan Dündar otobüste aldı mikrofonu eline, hayata geçen ve devam eden projeler ile ilgili bilgi aktardı.

İlk mola yerimiz Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi oldu.

Kaliteli yaşam merkeziyleyaşlılarımızın hayatına konfor katmak, engellilerimize rehabilitasyon imkanı sağlamak için Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini söyleyen Dündar, 14 bin 162 metrekare büyüklüğündeki arazide temelleri atmış. 200 yatak kapasiteli huzur evinin de bulunduğu merkezde, Alzheimer hastaları ve zihinsel ile bedensel engelliler için bakım hizmeti de verilecek. Ayrıca; müzik, tiyatro gibi aktivitelere olanak sağlayacak salonlar, el becerilerini ve hobileri geliştirecek kurslar olacak.

ATLETİZM SALONU

Başkan Dündar, 16 Vizyon Proje arasında yer alan ve Bursa’ya kazandırılacak Türkiye'nin en büyük atletizm salonunun inşaatının tamamlandığını söyledi. Geriye kalan işler ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak.

Küçükbalıklı Mahallesi’nde toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Osmangazi Atletizm Salonu, 8 kulvarlı ve 1000 kişilik seyirci kapasitesi ile uluslararası kritere göre yapıldı.

GELİŞİM BÖLGESİ

Osmangazi Belediyesi’nin ‘Planlı Değişim-Modern Gelişim’ projesinin en güzel örneği Hamitler-Yunuseli-Güneştepe olarak aktarıldı. Dündar, "Planlı şehirleşmenin her alanda yaşandığı gelişim bölgeleri, parkları, yürüyüş yolları, pazar alanları, sosyal tesisleri ve bölgeye değer yatırımları ile Osmangazi yeni yapılacak yerlere aynı zamanda örnek teşkil edilecek"şeklinde özetledi.

Cumhurbaşkanı alkışlı bölge Soğanlı

Uzun vadede tüm Bursa için düşünülen kentsel dönüşümün en büyük örneği olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledik.
Başkan Dündar, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüsüne son veren, kent siluetini koruyarak dönüşümün önünü açan ilk ve örnek proje olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, ticaret alanları, pazar alanı, ibadet ve eğitim alanları, sosyal ve kültürel alanları ile yaşama değer katan çok sayıda unsurları taşıdığını belirtirken,"Bu çevreye yeni yapılacak binalar burayı emsal alarak daha kaliteli yaşam alanları oluşturmak zorundadır" dedi.SON DURAK PANAROMA 1326 BURSA

Bursa’ya değer katacak önemli eserlerden biri de 1326 Panaroma Fetih Müzesi. Bursa’nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş hikâyesinin üç boyutlu resmedildiği dünyanın en büyük tam panoramik müzesinin sanatsal ve tarihsel değeri var. Aynı zamanda toplantı salonları, kafeterya, sergi salonları ve hediyelik eşya satış mağazalarını da bünyesinde barındıracak. Hem iç turizm hem de dış turizmin hareketlenmesine katkı koyacak muhteşem bir eser olacak bittiğinde... Özetle bu müze, Bursa’nın beylikten ‘Cihan Devleti’ne uzanan yolculuğunu anlatacak. Müzede Bursa’da meftun bulunan 6 Osmanlı padişahının ve onların zamanındaki sosyal hayatı anlatan 16 adet tablo yer alacak.
Yılda, 50 bini öğrenci olmak üzere 350 bin ziyaretçi hedefleniyor...

Başkan Dündar ilçeyi yönetirken, göreve geldikleri ilk günden bu yana her konuda halkın görüşünü alıp istişarede bulunduklarını, bunun AK belediyelerin şiarı oluğunu dile getirirken, Nilüfer Belediyesi’ne yönelik mini bir gönderme yaptı: "Biz de eğlence var... Oradaki zenginler de eğlenmek için bize geliyor.”

Dündar, “Son olarak vatandaşlarımızın ne istediğini bildiğimiz için yaptığımız tüm çalışmalarımız kabul görüyor ve takdir ediliyor” derken, yeni dönem seçimleri için de kendinden emin bir görüntü içindeydi... Ne diyelim Allah gönlüne göre versin...