“Unutma ki!.. Yüksekte yer tutanlar aşağıdaki kadar emniyette değildir.
Haklı olduğunda mücadeleden korkma, bilelim ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.
Ey oğul! Beysin…
Bundan sonra öfke bize, uysallık sana;
Güceniklik bize gönül almak sana;
Suçlamak bize, katlanmak sana;
Acizlik bize, yanılgı bize, hoş görmek sana;
Geçimsizlik, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana; 
Kötü söz şom ağız haksız yorum bize, bağışlamak sana.
Ey oğul! Bölmek bize, bütünlemek sana;
Üşengeçlik bize, uyarmak, gayretlendirmek sana, şekillendirmek sana.
Ey oğul; sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz.
Şunu da unutma: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın…
Ey oğul! İşin ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı.
Allah yardımcın olsun!.. 
(ŞEYH EDEBALİ'NİN OSMANLI DEVLETİN KURUCUSU OSMAN BEY’E NASİHATİNDEN)”
Şüphesiz, Erkan Aydın isminin Dağ yöresinde ayrı önemi ve değeri vardır. 
Genç yaşta seçildiği DAĞ-DER Genel Başkanlığının ardından siyasi tercihini CHP'den yana kullanan Erkan Aydın, son iki dönemdir Bursa'dan CHP Milletvekili seçilerek başarı ile yürüttüğü siyasi çizgisine devam etmekte. 
Bu başarıların semeresini de, yine 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin, Bursa'nın en büyük ilçesi olan Osmangazi'den 2014 yılının ardından tekrar belediye başkan adayı gösterilerek görmüş oldu.
“Nerede kalmıştık?” sloganı ile seçim çalışmalarına başlayan Aydın, Millet İttifakı adayı olması dolayısıyla 31 Mart yerel seçimlerinde bu kez oldukça iddialı durumda.
2009 yerel seçimlerinde yüzde 20.80 olan CHP oylarını, 2014 yılındaki yerel seçimlerde yüzde 31.5’e çıkarma başarısı göstererek tüm dikkatleri üzerine toplayan Erkan Aydın, bu kez yine 2014 yılında olduğu gibi 31 Mart'ta da AK Parti adayı olan Mustafa Dündar ile zorlu bir seçim yarışına girecek. 
Osmangazi'de Dağ yöresi seçmenlerinin yoğunlukta olması, kendisini yakından tanıyan ve her zaman takdir ettiğim DAĞ-DER Genel Başkanlığı döneminde çok önem verdiği 'ekip ruhu'nu başarıyla uygulamış olması ile birlikte CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için çok güçlü bir isim olan Mustafa Bozbey'i göstermesi Osmangazi'de dengelerin her an değişebileceğine işaret verebilir. 
Öyle ki Erkan Aydın'ın her zaman yanında olup hiçbir karşılık beklemeden desteğini veren güçlü bir genç jenerasyon da var. Bu jenerasyonda sadece CHP'li değil, diğer partilere gönül vermiş gençlerin de olması dikkat çekiyor. Anlayacağınız bu kez Osmangazi'de 31 Mart'ta oldukça çekişmeli ve zor bir seçim yarışı bizi bekliyor.
Günün Sözü:
“Geçmişin keşkeleri… Geleceğin endişeleri ile oyalanma… Ders al… Yoluna devam et… Dün, dün ile beraber gitti cancağızım… Ne kadar söz varsa düne ait… Şimdi yeni şeyler söylemek lazım… (Mevlana)