Son günlerde koronavirüs ile ilgili ülkemizde olumlu neticelerin gelmeye başlaması ile birlikte gündem hafif hafif değişmeye başlamış durumda.

Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanı'nın dini kurallara ve  tanımlara baktığınızda çok doğru ve yerinde açıklamasına Ankara Barosunun yazılı açıklamasında aynen baronun sitesinden ilgili kısmı alıyorum.

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın deprem, LGBTİQ+,Kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda cadı diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır..."

Laflar söylemler birbirine karışmış durumda, toplumun değerleriyle bu kadar uzak, bu kadar tezat bir açıklama şimdiye kadar görmedim. Sırayla gidelim isterseniz;

     1-  Bizim hiçbir zaman toplumsal olarak  “cadı” diye ya da “kadın” diye yakma geleneğimiz  olmadı olmayacak.

     2- Fakat, Ortaçağ'da bazı toplumlarda insanların “Cadı” diye yakıldığı çok doğru. Ama bize ait değil. Karanlık Ortaçağ  Avrupa’sına ait.

     3- Örnekleme yanlış. Kişi tanımı yanlış.

      Ayrıca bunun ayaküstü yapılmış bir açıklama olmadığını da unutmayalım.

Tamamen üzerinde düşünülmüş, tasarlanmış ve maalesef hedef gözetilerek yazılmış bir metin.

En dikkat edici husus ise insanlarımızla alay edercesine Ramazan ayının ilk haftasında açıklanmış olması da cabası.

Durum böyleyken bütün bir meslek grubunun olayın içerisine dahil edilmemesiyle ilgili Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun açıklamaları gayet yerinde feraset sahibi bir açıklamaydı.

Aynı mesleğin içinden çıkmaları bakımından Sayın başkanın açıklamaları insanlarımızın da ayrıca yüreğine su serpmiş durumda. Bütün dünya koronavirüs ile uğraşırken ve bu bağlamda ülke olarak bu illetten belki de dünyada en az hasarla çıkmayı umarken, son tahlilde Ankara Barosunun açıklamaları ve sonrasında  CHP grup başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları gündemi değiştirmek bakımından çok çarpıcı olduğu bir gerçek.

1-2 ay kadar evvel diğer grup başkan vekili Engin Özkoç’un da kendinden muktedir açıklamalarını  unutmayalım.

Nedir bu dönemsel açıklamalar parti içi öne geçme, bilek güreşi mi? Yoksa geleceğe yatırım mı bilemem ama bütün bu olan bitenin koronavirüsle müthiş mücadeleyi ikinci plana atma ,örseleme ve bazı kamuoyu araştırmalarında da görüldüğü üzere Cumhur İttifakının aldığı rüzgarı tersine çevirme operasyonu olduğu kesin.