TOFAŞ, Bursa’nın gururu olmayı sürdürüyor. Ligin 17. haftasında evinde karşı karşıya geldiği Muratbey Uşak’ı 25 sayı gibi bir farkla 97-72 mağlup eden TOFAŞ Basketbol Takımı, ligdeki 14. galibiyetine imza atarak meydanı Fener’e, Anadolu Efes’e, Darüşşafaka’ya, Galatasaray’a, Beşiktaş’a bırakmayacağını gösterdi.

Bu maça 5 siyahi sporcuyla başlayan TOFAŞ, maçı 5 pırıl pırıl Türk genciyle bitirdi. Pierria Henry, Sammy Mejia, Tony Crocker, Raymar Morgan, Josh Owens beşi son dakikalarda yerini Muhsin, Yiğit, Berkan Durmaz, Mert Konuk, Efe Beşok ve Emre Tanışan gibi genç oyunculara bıraktı.

Mert Konuk’un son 12 saniyede tribünler 100, 100, 100 diye bağırırken, oyunu sete çevirip ‘hayır 100’lük için bir çabamız yok’ dercesine centilmence hareketi seyircinin alkışını aldı.

Hani Ata’mız diyor ya “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim”, Konuk, Türk gençliğinin centilmenliğini en iyi şekilde gösterdi.

Bir başka güzellik ise bu 5’linin sayı buldukça sevinçlerine ortak olan Amerikalı ağabeylerinin kenardaki alkış ve destekleriydi…

Buradan Hidayet Türkoğlu’na açık çağrı, hadi haddimi aşmayayım ricada bulunayım. Kendim için bir şey istiyorsam namerdim. Sayın Türkoğlu, Şu Demirören-Terim ikilisinin Türk futbolunun başına bela ettiği sınırsız yabancı sayısını basketbolda kim başımıza sardı bilmiyorum ama sarana buradan iyi bir rahmet okuduktan sonra sizin bu konuya el atıp meseleyi çözmeniz gerektiğine inanıyorum…

Siz de biliyorsunuz ki bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı’nın büyük desteği arkanızda… Kıymayın efendiler Türk gençliğine…

Son şampiyonada Ufuk Sarıca’nın kenarda nasıl kurdeşen döktüğünü hatırlıyorum…

Sahadaki gençler ruhlarıyla mücadele ediyordu ama yetmiyordu işte…

Tecrübe böyle bir şey sonu gelmiyordu…

Peki, tecrübeyi edinecek oyunu kendi takımında oynayamayan Türk gençleri milli takımda nasıl başarılı olacak?

Orhun Ene’nin bir akşam önceki davranışına kimse rakiple dalga geçmek olarak bakmasın…

Ene doğrusunu yaptı ve bundan sonra da 20-30 sayı farkların dışında da gençlerine güvenmeli… Unutmasın o da bir zamanlar kenarda bekliyordu ama onun zamanında sahada beş yabancı yoktu… Rekabet dediğin de biraz adil olmalı, öyle değil mi?