Bursaspor’un Olağan Divan Kurulu toplantısı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Divan Kurulu’nda yaptığım konuşma ise Başkan Ay tarafından tepkiyle karşılandı.  Önceki gün yapılan Bursaspor Divan Kurulu’nda yaptığım ve Sayın Başkan Ali Ay’ın susturmak istediği konuşma metnimi köşemde yorumsuz şekilde paylaşmaya karar verdim. Ay'ın bu konuşmada neden bu kadar sinirlendiğini ve üzerime geldiğini biri açıklarsa da çok sevineceğimi şimdiden bildiririm... Takdir Bursaspor sevdalılarınındır…

İŞTE O METİN
“25 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olan Bursa’mızın, Türkiye’nin en büyük şehir takımı olan Bursaspor’umuz; Başakşehir’in 75 milyon bütçesiyle şampiyonluğa oynadığı çileli geçen bir sezon sonunda, son maçta kümede kalarak şampiyon olmuşçasına bizleri sevince boğdu. Küme düşürmeyen Yönetimi ve bu başarıya katkı koyan herkesi kutluyorum.
Amacım; Bursaspor’un başarı ve başarısızlıklarının sebeplerini, müsebbiplerini açık ve net olarak huzurunuzda ortaya dökmek ve cevaplarını duyabilmek. Karanlıkta bir ışık yakabilmek...
Sezon bitti. Şimdi hesap zamanı. Eteklerdeki taşların döküleceği zaman. O nedenle kamuoyunda konuşulan ve çokça sorulan soruları burada gündeme getirmek istiyorum.  
Kaptan Sivok; Ali Ay’ın iyi bir başkan olduğunu, ama futbolu bilmeyenlerin çevresini sardığını Avrupa medyasına söyledi. 
Anlaşılan o ki, Kontrol edemediğiniz bir sistem oluşmuş Bursaspor’da. Maalesef bu da sizin başarısızlığınız.  
İlk yarı 27 puan, ikinci yarı 11 puan! İkinci yarı başarısız sonuçlar ve yönetilemeyen bir kaos… 
Geçen sene bu günlerde sayın başkan; ‘140 milyonluk oyuncu bütçemizi KDV dâhil 55 milyona indireceğiz ve borçları azaltacağız’ demiş ve taslakta azaltmıştı da: 
70-80 milyon.  Buradan da güzel mesajlar vermiş, bizleri bir yıl öncesinde ümitlendirmişti. Ancak bugün fısıltı gazetelerinde Bursaspor’umuzun borcu azalmamış, aksine 480 milyon liraya çıktığı söyleniyor. Doğru mu Sevgili başkanım? Bursa’da hiçbir şey sır kalmıyor. 
Son günlerde dillerden düşmeyen scout ekibinin Avrupa’da oyuncu bakmaya gidip 15 günde 39 bin Euro masraf yapıp Bursaspor’a fatura edilmesi ne kadar doğru meraklandım. Paramız yok, sözünüzü lütfen artık kullanmayınız! 
(Soruya başkan çok hiddetlendi bana baskı uygulamaya kalktı. Beni dinlemediği tepkisinden anlaşıldı. Çünkü bu sorulara aracılık yaptığımı, yönetim için bu sorulara verilecek cevap ile kendilerinin temize çıkarmak için sorulmuş sorular olduğunu bile anlamadı.)
Devre arası Adebayor 500 bin Euro karşılığı teklif edildi mi? Edildiyse neden almadınız. Yerine aldığınız, Gençlerbirliği’nde 400 bin dolara oynayan bize 700-750 bin Euro’ya maliyeti olan Stancu’nun tercihi kimin fikriydi!  Yanlış bilgilendirmelerin dedikoduların önüne geçmek için resmi ağızdan bunların dillendirilmesi vicdanları rahatlatacaktır. Yalansa buyurun açıklayın. Görülüyor ki sizi yanlış yönlendirmişler başkanım. (Buna cevap olarak Stancu’nun Gençlerbirliği’nde 800 bin Euro’ya oynadığını söyledi.) Ben, Ümit Özat’ın televizyonda ‘Bizde yıllık 400 bin dolara oynayan’ ifadesiydi. Kaynağım orası. Aynı oyuncunun Ali AY, Bursaspor’da 700 bin Euro’ya oynadığını ifade etti.
Değerli Başkanım; başkanı olduğunuz Bursaspor’un her şeyinden haberiniz olmalı ve sizden habersiz bir icraat olmamalı. Ayrıca Özlüce’deki yönetici giriş kapısında, Bursaspor’a kazandırdığı oyuncu için menajerinden oyuncu transferi için komisyon alan görevlileriniz olduğunu ben duyduysam herkes duymuştur. Bu gibi şaibeli insanlar Bursaspor’da görev yapmamalı. Ayıklanmalı.  
Menajer entrikalarına Bursaspor kapıları tamamen kapanmalı.   Temiz Bursaspor şaibesiz kişilerle olur. 
Rakiplerimiz bu günlerde harıl harıl transfer yaparken biz de henüz, ne sportif direktör, ne teknik direktör, ne de futbolcu transferinde tık yok… Bursaspor yönetiminin ataleti taraftarlarımızı üzüyor.
Bursa, Bursaspor’a yabancılaştı. Tekrar kucaklaşmalı. Onun için şeffaf bir yönetim, liyakatin öne çıktığı görevlendirmeler ve kurumsal yapının profesyonelleşmesinin zamanı geldi geçiyor. Bu süreç en az kayıpla atlatılmalı.  
Hallac-ı Mansur der ki: ‘Cehennem acı çektiğimiz yer değildir; acı çektiğimizi kimsenin duymadığı yerdir cehennem.’
Bursa’da kimsenin haberi olmayıp acı çeken o kadar çok Bursasporlu varki; lütfen bizlere Bursa’da cehennemi yaşatmaya devam etmeyin! 
Bursaspor’umuzun kurtuluşu yeniden gönül seferberliği, güven duyulan şeffaf bir yönetimdedir.
Beni sabırla dinlediğiniz için saygılar sunarım.”