Bursaspor şaka gibi bir takım…87 dakika on kişi kalmış rakibe karşı bir pozisyon üreteme, 89 ve 90.dakikada iki gol bul! Ayrıca Bursaspor’un bu sene yediği gollere bakın hepsi çok kaliteli! Maç başladı çile, sıkıntı, stres ve karamsarlık üzerimize çöktü.

Takım sahada yürürken taraftar TV başında tırnaklarını yiyerek ömründen ömür kaybetti. Son dakikaya kadar forvet atamazsa biz atarız deyipson dört haftanın golcüsü sol bek Aziz ve stoper Ertuğrul sahne aldı. Topu geçirdiler üç direk arasından.

..Veseyirci hayata döndü!.. Ölümü gösterip gribe razı eden Bursaspor için kızsa da elde kalem gelecekteki ilk beş  hesaplarına,tekrar başladı. Maçın özeti derseniz! Bursaspor, önce delirtti, sonrada verdi coşkuyu!..

Kasımpaşa oldukça disiplinli bir takım. İlk yarı istatistiklerine göre bizim oyuncularımızdan çok koştular. Kaşımpaşa’daki etkili orta ve hücum oyuncularını izlerken kıskandım.SamuelEduok, Bernard Mensah, Trezeguet,Murillonefis oyuncular. Yahu her sene kaliteli yabancıları bulup getiren transfer ekipleri kimse, onları hemen Bursaspor’a transfer edelim! Bu forvetler Bursaspor’da olsa acaba lig nasıl olurdu? Stancu iyi niyetle çok koşuyor ama rakip savunmalar için tehlike oluşturmuyor.

Bursaspor maça aşırı kontrollü başladı. Yediğimiz iki gol sonrası, az üreten ama çok koşan iki oyuncumuz Agu ve Badu çıkarılıp yerlerine giren, adam eksiltebilen iki oyuncumuzJourquera, Delarge değişikliğini yapan Le Guen’in doğru hamlesi puan getirdi.

Bursaspor’un bu sene yediği gollere baktığımda becerisi yüksek ve haftanın golü olmaya aday kaliteli goller yiyor! Ama gol yese de Bursaspor son 4 maçtır kaybetmiyor. Attığımız 22 gol ile maç başına düşen lig için oldukça yüksek olan iki gol ortalamamız devam ediyor.

Harun Tekin ilk yarıda Trezeguet’in bir ve Murillo’nun ilk ve ikinci yarıdaki iki net gol pozisyonunda gole izin vermedi. Harun yine kalesinde devleşti.

Kembo’ya yapılan hareket direk kırmızı karttı. Hakem sonraki pozisyonda hatasını telafi etti. 2-2 skorundan sonra hakemin maçı alelacele bitirmesine de bir anlam veremedim.Son atakta 4-2 sayısal üstün olduğumuz atağı sonlandırmadan bitirmesini manidar buldum.

Deplasmandan alınan 1 puan her zaman iyidir, 2-0’dan dönmek güzel. Kimse dudak bükmesin rakip 10 kişi diye. Futbolda bunlar işin rengi tadı tuzu biberi. Futbol onun için milyonları peşinden sürükleyebiliyor.

Bu sezon ligin, bir maçta dört faul ile en az faul yapan takımı olan Kasımpaşa’nın, maçı iki sarı ve bir kırmızı kart ile bitirmesini nasıl yorumlamalıyız? Sanırım Bursaspor’u tekmeyle durduramayacaklarını anlamışlar! Bunda başarılı da oldular

Ha unutmadan, Kemal hoca ekranlarda, hakemlerden dert yanacağına,Kembo’nun bileğine basan oyuncusunukırmızı kart gösteripatmayan hakeme şükür duası etsin!

Bursaspor’un bu geri dönüşü, “büyük takım refleksidir” biline!

Bu sezon sahnede her maçı heyecan, her maçı bilmece gibi bir Bursaspor var.

Lütfen, kalbi olanlar izlemesin!