Yeni yüzyılın en büyük stresi üniversite sınavı… 

Birçok öğrencinin korkulu rüyası olan sınav nedeniyle stres, kaygı, korku ve en önemlisi yeni bir hayatın başlangıcı ile kırılma noktası yaşamanın gerginliğini gençlik iliklerine kadar yaşıyor! 
Türkiye’de milyonlarca gencimiz geçtiğimiz haziran ayında, hayatlarına ve yaşamlarına yön verecek olan bir sınava girdiler. Çok yakında sınavların sonuçları açıklanacak ve öğrenciler sıralama yaparak gidecekleri okulları belirleyecekler. 
Allah hepsinin gönlüne göre versin...
Hayat çizgisinde çok önemli bir yer tutan ve tamamen sizi ailenizden ve yaşadığınız şehirden uzaklara alıp götürecek olan hedefinizi iyi seçmeli, doğru adım atmalı yavaş yavaş ilerlemelisiniz.
Yaşamın içinde kalabilmek, mücadele etmek ayaklarının üzerine basabilmek, sizi özgür, kariyer sahibi ve tanınmış kişi yapacak bu da kendinize olan güveninizi sağlayacaktır. 
Genç neslin çalışmalarının sonucunda hayatlarının dönüm noktası belirlenecek, kimileri istedikleri yere, kimileri istemedikleri bölüm de olsa gitmek zorunda kalacaklar.
Aileler bebeklikten genç ergenliğe kadar her zaman çocuklarının yanında olup onları bugünlere getiren eşsiz kahramanlardır. Ama bu hayat oyununda hepimizin ayrı ayrı rolleri vardır. Bazıları mutlu çocukluk ve gençlik dönemi geçirirken bazı gençler de ailelerin çatışması anne ve baba ayrılığı yüzünden mutsuz, korkulu, endişeli bir hayat yaşamaktadır.
Sınava giren gençlerimizin hiçbir engele takılmadan yürümelerini, hayatlarına yön vermelerini yaşamları boyunca başarılı olmalarını ve istediklerini alacaklarını canı gönülden diliyorum.
Gençler hayatın size oyun oynamasına ve sizi üzmesine izin vermeyin hayata karşı dimdik durun mücadeleden, umutlarınızdan ve hayallerinizden asla vazgeçmeyin…
Çocuklar yolunuz açık olsun hayat size hep gülsün!