İsmail TİFTİK

Japonya’nın Tokai Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, kardeş kent olmalarının 11.yılında Nilüfer Belediyesinin faaliyetlerini yerinde incelemek üzere Mustafa Bozbey’in ev sahipliğinde Nilüfer Belediyesi’nin bazı birimleri ziyaret etti. Bu birimlerden bir de üyesi olduğum ve bağlama kursuna yeni başladığım Olgun Gençlik Merkezi…

Yani ben de artık bir olgun gencim.

Doğal olarak da Tokai Belediye Başkanının ziyaretinde ben de varım. Bir Japon Belediye Başkanının ülkemizi, şehrimizi, ilçemizi ve üyesi olduğumuz Olgun Gençlik Merkezi’ni ziyaret edecek olmasının verdiği heyecanla güne başladık.

Olgun Gençlik Merkezine yapılan ziyarette Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suzuki'nin yanı sıra, Tokai Belediye Meclis Başkanı Naohisa Hayakawa, Meclis Katibi Susumi Ishihama, Planlama Müdürü Isao Hoshikawa ve Tokai Dostluk Derneği’nden Ahmet Sertkaya da yer aldı.

Japon heyetine Nilüfer Belediyesi adına Belediye Meclis üyesi Fırat Emiroğlu, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Özel Kalem Müdürü Pınar Işıkyıldız, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Selçuk Şahin, Koordinatör Sezen Baştimur da eşlik etti.

JAPON DOSTUMUZA DETAYLI BİLGİ

Tokai Belediye Başkanı Suzuki eğitim verilen sınıfları tek tek gezerek kursiyerlerle tanışma fırsatı buldu. Eğitimler hakkında detaylı bilgi alarak projeleri yakından ve titizlikle inceledi. Kursiyerlerin ürettikleri el emeği göz nuru ürünler için verilen eğitimlere bizzat katıldı. Projeyi çok beğenen Suzuki, burada gördüklerini Tokai’lilerin hizmetine sunacaklarını belirtti. Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiklerini, iki ülke ile Tokai ve Nilüfer arasında güçlü dostluk bağları olduğunun altını çizdi.

16 branşta ücretsiz eğitim

Olgun Gençlik Merkezi’nin üye sayısı 1.000’i geçti. Üyelerine 16 branşta ücretsiz eğitimler vermekte. Bu branşlar arasında; bağlama, gitar, ritm, olgun gençlik türk müziği korosu, yogo,  filografi, takı, örgü, ahşap boyama, yağlı boya resim, karakalem, özgün resim, kağıt katlama tekniği ile çanta yapımı, çini, giyim, İngilizce yer almakta.

Merkezin yeri Nilüfer Altınşehir Mahallesi’nde bulunmakta.

Olgun Gençlik Merkezi tam bir huzur ortamı. Özellikle emekli olup evlerinde oturmaktan sıkılmış, bunalmış, gidecek yer bulmakta zorlanan vatandaşlarımızın kaliteli ve yaratıcı vakit geçirdikleri, yeni dostluklar kurdukları, paylaştıkları sosyal bir proje. Acil durumlar için Hemşirenin de içinde yer aldığı Sağlık Odası mevcuttur. Torunlarıyla birlikte güzel vakit geçirecekleri çocuk oyun odasına sahiptir. Bünyesinde eğitim aralarında çayınızı, kahvenizi içip, dinlenebileceğiniz, gazete okuyup, televizyon seyredebileceğiniz, kafe barındırmaktadır. İçerisinde sağlıklı yürüyüş yapabilecekleri refleksoloji yolu, spor aletlerinin olduğu yeşillikler içinde oturup temiz hava alabileceğiniz büyük bir bahçesi de bulunmaktadır.

Tam da uzmanların ‘kendinize bir ödül verin’ dedikleri sosyal projedir.

Siz de kendinize bir ödül vermek istiyorsanız hiç vakit geçirmeden Olgun Gençlik Merkezine üye olmanızı tavsiye ederim. Haydi olgun gençler siz de bize katılın…