"Enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi, kızartmalar, cipsler, gevrek çerezler, tüm çikolata türleri, gofretler, tüm şeker ve şekerleme türleri, guarana, guarana özü eklenmiş kafein içeren ürünler, kremalı, çikolata dolgulu, jöleli, kekler ve pastalar, hamurlu, şerbetli tatlılar, tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler."
Bu ürünler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm illere gönderilen yazıda belirttiği üzere, 16 Eylül'den sonra okul kantinlerinde satılamayacak.
Ama mahalle bakkalında satılabilir!
Marketlerde, büfelerde satılabilir!
Bu konu, basında şu şekilde haber yapıldı; "Bundan böyle okullarda sağlığa zararlı yiyecek ve içecekler satılamayacak."
Bu haberlerden yola çıkarak şöyle düşünebiliriz; yukarıdaki ürünler sağlığa zararlıdır, okul kantinlerinde satılamaz, ama her yerde satılabilir, piyasada bulunabilir!..
 
Sağlığa zararlıysa, her yerde yasaklanmalıdır!
Buradan MEB yetkililerine şu çağrıyı yapalım; okul kantinlerine düzenleme getirme amacınızı destekliyoruz. Ancak bu şekildeki bir uygulama ile başları elde edilemez. 
Karar alın, okul kantinlerine TSE belgesiz ürünlerin girmesini engelleyin.
Okul kantinlerinin TSE'den Hizmet Yeterlilik Belgesi almasını mecbur hale getirerek "Hijyen Kontrol Yetkisini" TSE'ye verin.
Okula yeni başlayan her öğrenciye "Temel Kalite Dersini" mecbur kılın, müfredata bunu ilave edin, bu dersi TSE'nin vermesine izin verin.
İşte o zaman kantinlere kaliteli ürünler gelecek, çünkü habere konu olan ve kalitesiz ürünleri, TSE ile bilinçlenen öğrenciler tercih etmeyecek.
Okullara kalite gelecek, kaliteli bir neslin yetişmesi gündem de olacak!
Okul kantinlerinde yasak koyarak, mahalle bakkalında serbest bırakarak değil, kalite bilincini geliştirerek, kalite dersini mecbur hale getirerek, TSE şartı ile standardizasyonu sağlayarak kalitesizlikle mücadele edilebilir!..

***

TSE MARKASIZ KIRTASİYE ALMAYIN
Okullar açılıyor, velilerde pahalı ama tatlı bir telaş başladı!
Okulu belli olan öğrencilerin, okul alış verişleri için veliler kitapçıların yolunu tuttu, biz de o yola koyulduk.
Okulun vermiş olduğu kitap - defter listesini satın almak için gittiğimiz mekanda ilgimizi çeken bir afiş ile karşılaştık!
Karşılaştığımız afişi çalışanlar nezdinde sorguladık, sorgulamalarımıza doyurucu cevap alamayınca, tepkimizi sosyal medyada paylaştık!
 
İki saat geçmeden telefonumuz çaldı, kayıtlı olmayan numarayı açtığımızda, karşımızda BKM'nin sahibi Kutbettin BİNGÖLBALI'yı bulduk.
Anlattı, dinledik...
Öncelikle nezaket ve hassasiyeti için kendisine teşekkür ettik. 
Bizde kendisine endişelerimizi ilettik, o da memnuniyetini  ifade etti ve çalışmalarını ve amacını izah etti.
İkna olduk mu?
Olduk ve adı geçen paylaşımı sosyal medya hesaplarımızdan kaldırdık.
Ve kendisine, TSE Başkanımız Prof. Dr. Adem ŞAHİN'in, geçen hafta boyunca tüm basında yer alan "TSE belgeli kırtasiye malzemelerinin önemi" konusundaki açıklamalarını gönderdik.
 
Ve ...
Kutbettin BİNGÖLBALI'NIN, BKM'de TSE belgesiz kırtasiye malzemelerinin satılmayacağı yönündeki görüşlerini memnuniyetle dinledik.
Kaliteye önem veren ve duyarlı bir tavır sergileyen Kutbettin BİNGÖLBALI Beye teşekkür ediyoruz.
Bilinsin ki, TSE'SİSZLİK KALİTESİZLİKTİR!..
Bir ürünün kalitesini;  CE işareti değil, TSE MARKASI BELİRLER...
CE işareti, KALİTE MARKASI DEĞİLDİR!..

***

30 AĞUSTOS
Aziz milletimizin ZAFER BAYRAMI kutlu olsun.
Anadolu'nun kapılarını açan ALPARSLAN ve bu kapıları kapatmak için gelen yedi düvele tekmeyi vuran ATATÜRK ve de onların silah arkadaşlarını, onların izinde, vatan savunması için şehit olan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum...

"Ben diyeyim ALPARSLAN,
Sen de ATATÜRK,
İkisi de TÜRK OĞLU TÜRK,
İkisinin de ortak adı, ÖZGÜRLÜK..." (Karamanoğlu)