Pandemiden öncede duyardık öfkesini kontrol edemeyen kişi ona saldırdı diye. Ama şu pandemi olduğundan beri neredeyse hiç kimsenin hiç kimseye tahammülü kalmamış gibi.

Kimi yemek yapmamış diye eşini döver, kimi ses çıkardı diye çocuğunu döver, kimi çiğ köfteyi acı yapmış diye satıcıyı döver, kimi oteli satırla basar...

Nedir bu arkadaş ne öfke patlamasıymış. Bir anlık öfkeyle dünyayı yakabileceğinizi unutmayın. Çevreden saygı gören, çevreden sevilen kişi yarın öbür gün bir öfke patlamasıyla eşini tekme tokat dövdüğünde neymiş efendim bu adam böyle değildi, asla el kaldıracak biri değil diyenler de var. Çünkü o çevresine öfkesini göstermemiş.

Hayır efendim o tam da öyle biri tam bir canavar. Öfkesine hakim olamayan herkes benim gözümde canavar. Karşındakine şiddet uygulayan kendisinden güçsüz birine el kaldıran herkes canavar.

Yemek tuzlu olmuşsa kalk peynir ekmek ye. Çocuğun ses çıkardıysa ortamı değiştir adı üstünde çocuk, çiğ köfte acı olduysa git başka yerden al… her şeyin bir çaresi vardır ama öfkelendiğinizde vereceğiniz zararın asla bir çaresi yoktur.

Çoğu zaman duymuşsuzdur adam eşini öldürmüş, gazeteciler soruyor neden yaptın diye: cevabı öfkeme yenik düştüm.

Yapmayın arkadaşlar öfke sizi insanlıktan çıkaran bir durum. Boşuna dememişler öfkeyle kalkan zararla oturur.

Bir öfke sonucunda hayatınızdan olabilirsiniz. Her şeyin bir çaresi var da öfkeyle işlenen bir suçun asla çaresi yoktur.