31 Mart 2019 yerel seçimlerine 15 gün kaldı.

31 Mart yerel seçimleri için, CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, yeni nesil belediyecilik projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Turgay Erdem, projelerini 5 ana kodla tanıttı.

1.‘1B’ Birlikte yönetim

2.‘2Y’  Yeni meclis, yeni nesil

3.‘3D’ Doğa, dayanışma, daimi dostlar

4.‘4T’ Toprak, tasarım, tarih, temiz

5.‘5K’ Katılım, kimlik, kültür, sanat, kaliteli yaşam, kentsel rönesans

Açıklanan projeleri başlıklar halinde verelim:

- Çocuk Sokağı

– Tohumdan fidana

-Belediye meclisi gençlik komisyonu

- Kod atölyeleri

-Ücretsiz Wi-Fi istasyonları

-Bilim merkezi

-Görükle kültür evi

-Ekolojik koridorlar

-Ekolojik yaşamevi

-Ayvalıdere rekreasyon projesi

-Can dostu doğal yaşam alanı

-Konaklı ekolojik tarım modeli

-Adım adım kazan

-Engelliler sosyal yaşam destek merkezi

-İhsaniye kültür merkezi

-Balkan kültür merkezi ve yüzme havuzu

-Beşevler meydan projesi

 

Erdem, “Emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, yaşlısı, genci, kadını ve erkeğiyle el ele vererek, Nilüfer’i daha mutlu bir geleceğe taşımak için önümüzdeki dönem yeni nesil belediyecilik anlayışına geçiyoruz. Bu anlayış doğrultusunda Nilüfer’de daha çok park, daha çok yeşil alanlar oluşturup, daha çok nefes alabileceğiz. Daha çok ses, katılım ve demokrasi, daha çok müzik, tiyatro ve sanatı Nilüfer’de yaşayıp, yaşatacağız. Tüm canlılar için daha çok yaşam hakkı ve sevginin hâkim olacağı Nilüfer’i, daha neşeli çocuklar, özgür gençler ve daha mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getireceğiz” dedi.

Turgay Erdem, bu hedeflere ulaşabilmek için daha çok işlerinin olduğunu söyleyerek, “Yeni dönemde Nilüfer’i daha aydınlık yarınlara taşıyacak yaklaşımlarımızı, sadece seçim vaadi olarak açıklanan projelerden ayıran en temel özellikler ise uygulanabilir ve sürdürülebilir olmaları” dedi.

‘Mutlu geleceğin mimarları’ olan çocuklar ve gençlerin kente dair düşünce, öneri ve beklentilerini alarak işe başladıklarını söyleyen Erdem, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında yer aldığı Nilüferliler ile kentin yarınlarına dair görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Erdem, “Kentin altyapısı, imar planlarının oluşturulması, çöplerin toplanması gibi hizmetlerin artık belediyeciliğin rutin işleridir, bizim için asıl önemli olan yaşayanların görüş, öneri ve talepleri doğrultusunda Nilüfer’i geleceğe taşıyabilmektir” diye konuştu.

Önümüzdeki dönem iyi tarım, sağlıklı gıda, daha yeşil, daha çok nefes, daha çok sevgi ve yaşam hakkının başkenti yapacaklarını ifade eden Erdem, “Düşük karbon ayak izi için gerekli önlemlerin alınması, güneş başta olmak üzere yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı gibi hayati önemi bulunan unsurları bünyesinde barındıran yeni nesil belediyecilik anlayışını Nilüfer genelinde uygulayacağız” diyerek yapacaklarını anlattı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olunca Nilüfer ilçesi yirmi yıl sonra Bozbey’siz belediye seçimlerine gidiyor.

AK Parti iktidara geldiğinden beri Bursa’da alamadığı tek merkez ilçe Nilüfer’dir.

Bu seçimde de ne olur az çok çoğumuz tahmin ediyoruz.

Nilüfer’de ikamet edenler sandığa gidip sahneye çıkan adaylar içinden seçimini yapacaktır.

Hep beraber sandıklar açıldıktan sonra net sonucu görmüş olacağız.

Kazanan Nilüfer ilçesi ve halkı olsun.