1 Nisan 2019 tarihinde BTSO’dan bir davet geldi.

"Yenişehir Havalimanı’nı ‘Lojistik Merkez’ haline getirmek için çalışmalar yürüten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, hava kargo taşımacılığında önemli bir çalışmaya daha imza atıyor. İhracatçılara önemli maliyet ve rekabet avantajı sağlamak amacıyla BTSO iştiraki olarak hayata geçen BTSO Lojistik A.Ş.’de hava kargo taşımacılığı 2 Nisan 2019 Salı günü başlıyor. Yenişehir Havalimanı’nda saat 15.30’da ilk uçuşun gerçekleştirileceği lansman töreninde sizleri de aramızda görmekten dolayı mutluluk duyacağız" diyordu.

Hem mutlu oldum hem gurur duydum hem de geçmişe doğru bir yolculuk yaptım.

Neden mi?

Daha İbrahim Burkay BTSO Başkanı değilken yani 10 yıl önce 19 Ocak 2008’de Yenişehir Havalimanı'nın kargo uçuşlarına açılmasını önermiştim ve basında da geniş yer almıştı.

"Yolcu taşımacılığı için henüz yeterli verime sahip olmayan Yenişehir Havalimanı kargo uçuşları için değerlendirilmeli" demiştik.

Ve ardından da "Bursa, Avrupa ve Asya'nın en önemli kargo üssü haline gelebilir. Yeter ki bu konuda doğru stratejiler uygulansın" hatırlatması yapmıştık.

Madem uçamıyoruz yük taşıyalım dedik durduk.

Elbette sadece söyleyen biz değildik.

Gelelim önceki güne…

Yenişehir Havalimanı’ndan ilk hava kargo seferi için yapılan davete severek ve isteyerek icabet ettik.

O güzel ana tanık olduk şahit olduk.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan BTSO Lojistik A.Ş.’nin çalışmaları kapsamında Yenişehir Havalimanı hava kargo taşımacılığı hizmeti vermeye başladı çok şükür.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’yı, hava kargo taşımacılığında da bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Burkay, "Bursa ve yakın illerin ihracatçı firmaların dış ticaret işlemlerinde maliyet, hız ve verimlilik artışı sağlayacak önemli bir fırsat ve projedir. Lojistik konseyimiz ve komitelerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde bir ilki daha hayata geçirdik. Yenişehir’den başlattığımız hava kargo taşımacılığı ile üyelerimizin lojistik maliyetlerini minimize ederken, Bursa iş dünyasının ihracatına katkı sağlayacak ve bölgemizi havayolu kargo taşımacılığında önemli bir üs haline getireceğiz. Sanayiturizmtarım ve fuar kenti Bursa’mızın lojistik hizmetlerini de kapasite ve kalite olarak artırıyoruz. Daha öncesinde firmalarımız ürünlerini İstanbul üzerinden yurt dışına ulaştırıyordu. Bu durum hem maliyet hem de zaman kaybına yol açıyordu. MNG Kargo ile başladığımız projemizle artık firmalarımız ürünlerini hedef pazarlara çok daha ucuz ve hızlı bir şekilde ulaştırabilecek. Lojistik şirketlerimiz de yüklerini buraya getirecekler. İlk etapta haftada iki uçuş gerçekleştireceğiz” dedi.

BTSO Lojistik A.Ş. öncülüğünde, MNG Kargo ve Lima Lojistik firmalarının destekleriyle başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve Asya ülkelerine ürünlerin doğrudan ulaşmasını sağlayacak proje ile Bursa, havayolu kargo taşımacılığında bölgede önemli bir üs haline gelecek.

Geç de olsa doğru bir adım atıldı.

Önemli olan gerekli takibi ve tanıtımı yapılmalı.

Üretimi artıracak ihracatı kolaylaştıracak güzel bir projedir.

Yeter ki doğru kullanılsın.

Bursa’nın ülke ihracatında Türkiye ikincisi olduğunu göz önüne aldığımızda da buna ihtiyacımızın ne denli olduğunu anlamak zor olmasa gerek.

Birçok ürünümüzü uçakla dünyanın dört bir yanına hava kargo taşımacılığıyla ulaştırıp ihracat rakamlarımızı da artırabiliriz.

Bu, yalnız Bursa için değil, bütün ülke için büyük bir kazanımdır.

Kazanan herkes olsun