Yıllar boyunca zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetlerinde ekonomi bakanlığı ve devlet bakanlığı yaparak devlet yönetiminde büyük tecrübe edinen Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde Halk TV'de yayınlanan röportajını hayretler içinde izledim.

Neymiş, o zamanlar pek sesimizi çıkaramıyorduk, muhalefeti hedef alan açıklamalarına hiçbir zaman katılmadığımız halde, parti içi demokrasiyi de işletemediğimizden dolayı yapacak fazla bir şeyde olmadığından ayrılmayı seçtik gibi gibi açıklamalar.

Dinlerken "Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye" demekten kendimi alamadım.

Yıllar yıllar sonra böylesine açıklamalarla halka "deva" olabileceğini Sayın Babacan sanıyorsa yanılıyor.

Sayın Gül'ün, Sayın Babacan'ın Sayın Davutoğlu'nun "yapacak işimizin kalmadığımızı anladığımızdan dolayı" birbiriyle kopya açıklamaları rahatsız olan vicdanlarını rahatlatmaktan başka işe yaramaz.

Onca yıl görev aldıkları yıllarda sesi çıkmayan, sonrasında görev alamadıkları zaman ayrışıp, daha sonra parti kurarak CHP'nin ve küresel güçlerin ekmeğine yağ sürmekten kaçınmamak çok düşündürücü olduğu kadar çok ibret verici bir durum.

Hala daha o kritik Cumhurbaşkanlığı seçiminde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kürsüden. "Cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül Kardeşimdir" açıklaması kulaklarımı çınlatmakta.

O süreçte sayın hanımefendi Hayrunisa Hanımın başörtüsünden dolayı muhalefetin yüklenmelerine, ayrıca yine kendinden nüktedir birçok kurum başkanının aleyhte açıklamaları da arşivlerde. O süreçte sadece yanlarında Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti grubu vardı.

O zamandan bu zamana köprünün altından çok sular aktı tamam ama kendini muhafazakâr demokrat gören kişilerin böylesine keskin bir değişim göstermesi Babacan'ı, Davutoğlu'su, Gül'ü hepsinin birden CHP'nin kayığına binmiş olmalarını görmek bu gelenekten gelen insanlarda önceleri derin bir üzüntüye sebep olmuşken, sonraları yapılan "orada yapacak işimiz kalmamıştı"  türünden açıklamalar sebebiyle nefrete dönmüş olduğunu görmek gerçekten üzüntü verici.

Yıllarca bakan, başbakan, Cumhurbaşkanlığı görevlerinde Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bulunan bu zatı muhteremlerin, bundan sonraki süreçte ne gibi görevlerde bulunacaklarını da yaşayıp göreceğiz...