Üzerinde ırmakların akıp gittiği, bahçesi çitle örülmüş tek katlı sade evlerin olduğu, dağlara ovalara kar yağmış manzaralar, allı pullu simler? Güneşin bir başka ısıttığı, ayın yıldızın bir başka aydınlattığı, sevgi yumaklarını anlatan kuşların çiçeklerin olduğu resim kartları... 

Bizzat sevdiklerimize özel gönderdiğimiz, umutla, sevinçle dilekler dilediğimiz... 
Çam ağaçları kendi doğallığıyla süslüydü, üzerine yağan karla yeşil ve beyaz geleceğin saflığını pekiştirirdi. Evlerin bacalarından hediyeler düşeceğini hayal ettik, bacadan tüten dumanın yağan kara karışmasıyla her an kapıdan aksakallı nur yüzlü bir dedenin gireceğine bütün bir yıl müjdeler güzellikler getireceğine inandık. 
Keşke 2020'de karakterlere de kar yağ yağsa ve tüm çirkinlikleri örtse! 
Yeni yıl demek yeni başlangıç yeni umut yeni dilek demek. Kimimiz sağlığım yerinde olsun gerisi çabamla olacak diye ümit eder. Kimimiz sevmek, sevilmek istiyorum der, sevilmeyi güvenilir olmaya tercih eder. Kimimiz mütevazı bir yaşam sürdürmeyi düşler. Huzurlu bir uyku verdiğimiz güvenin, huzursuz uyku beklentilerimizin muhasebesini yapar. Ve birçoğumuz geçici güç için illa param olsun diye çırpınır. Paran varsa nereden ne şekilde nasıl geldiğinin önemi yok hanımefendiyim, beyefendiyim yoksa bir hiçim algılaması kahrolası kağıt parçalarına bütün çirkinlikleri kapatıyor anlamı yükler. Parayı güç ve iktidar zannedenlere yenilmez bitmez sonsuz olacağım hayallerini kurdurur. Yenileri ve daha fazlasını isterken vicdan sorgulamasını unutarak egoya, hırsa, bencilliğe yenik düşer. Hayatın zorlu maratonunda değerlerini, kim olduğunu nerde olmak istediğini nereye gideceğini bir kenara bırakıp hedeften sapma eylemi gerçekleştirir.
"Hedeflenen noktaya gelmek yaşamla baş etme sanatıdır, önemli olan ulaştığın yeri koruyabilmektir." Çünkü, hedefe giden yolda azim, motivasyon, performans, istikrar vardır. Azim doğruluğa, ayrıştırma adalete, irdeleme yanlışa, vicdan daima güçsüzü korumaya, iyiye güzele olsun diliyorum… Keşkesiz, belkisiz!.. 
Geçmişi unutmadan, 
geleceğe yabancı kalmadan,
en büyük zenginliğim sağlığım,
en güzel hediye sevdiklerim, 
en anlamlı günlerim sevdiklerimle geçen zamanlarım,
en değerlilerim hatırlayanlarım dediğimiz hediyeleriniz olsun. 
Kendi adıma, 
içten duygularını, rengarenk çiçeklerini gönlüme seren, yılların önemini tekrar tekrar hatırlatan, samimi eylemleriyle, üzerimden dileklerini eksik etmeyen aileme, dostlarıma ve tüm insanlığa sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Gönlü güzel insanlar, dünya sizlerle bahar bahçe. Yüreğiniz kadar var olun, sonsuzca kalın…
“Hepimizin iyi bir insan olmaya ve işe yaramaya ihtiyacı var.” Daha duyarlı, daha merhametli, daha adil olacağımız yıllara ve bütün insanlığa selam olsun. Mutlu yıllar!