CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in tanıtım toplantısı önceki gün Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Biz de tanıtım toplantısına ‘agazete’ adına katıldık.

Hem CHP’liler hem de İYİ Parti’liler de yerini almıştı bu önemli günde.

Kendi aralarındaki konuşmalara bakılırsa tabanın çok da ittifaktan memnun ve mutlu olmadıklarını gördük…

Tabi bunun tam olarak 31 Mart’ta nasıl sandığa yansıdığı daha net görmüş olacağız…

Tanıtım toplantısı Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile başladı. Kalabalık bir gruptan oluşan ekibin farklı figürlerle Anadolu’nun bütün renklerini ortaya koydukları güzel ve özel bir gösteri idi…

Hz. Mevlana’nın; ‘Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel’ hatırlatması gibi idi adeta ‘ne olursan ol bize oy ver, hangi partiden olursan ol yine bize oy ver…’

Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktığında Mustafa Bozbey’i çokça övdü. Nasihatler, talimatlar ve beklentilerini sıraladı.

Bursa’nın, herkesin gelip yaşamak istediği, tarihi ve kültürü görkemli bir kent olduğunu söyledi ve ekledi: “Bir şehir eğer sadece yüksek binalardan oluşuyorsa o kent değildir. Bursa bir beton ormanına dönüştü son 20 yılda. Hani yeşil Bursa diyorduk? O zaman belediye başkanlarımızın görevlerinden bir tanesi de Bursa’yı yeniden yeşil Bursa yapmak olacaktır. Bursa’nın belediye başkanı yapacağı her harcamanın hesabını Bursa halkına şeffaf şekilde verecek. Kul hakkını yemeyeceğiz, kul hakkını yedirmeyeceğiz. Rantçı değil, halkçı belediyecilik istiyoruz. Halka hizmet eden belediyecilik istiyoruz.

Bozbey Bursa’yı aldığı zaman Bursa’ya geleceğim.”

Aksi takdirde bir daha da gelmem Bursa’ya demek mi istedi bilemedim.

Son konuşmacı olarak sahneye çıkan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ‘Bir kardeşiniz, ağabeyiniz, arkadaşınız, evladınız Mustafa’yım’ diyerek konuşmasına başladı.

Bozbey, Bursa’nın adayı olduğunu, bütün kenti gülümsetmek için yola çıktıklarını belirtti. Bozbey, “Hesap verebilir olacağız, şeffaf olacağız, katılımcı yaklaşım ve dayanışma anlayışıyla bir yönetim uygulayacağız. Dağıyla, deniziyle, ovasıyla, gölleriyle Bursa’mıza hak ettiği değeri kazandıracağız. Yeşiliyle, beyazıyla, mavisiyle Bursa’mızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Biz istiyoruz ki bu güzel kentte, hiç kimse aç yatmasın. Biz istiyoruz ki kentin zenginliği kentliyle paylaşılsın.

Ulaşım bir haktır. Herkes bu hakkını en düşük bedelle kullanmalıdır. Sosyal yaşam alanlarını Bursa’nın dört bir köşesine yayacağız. İhtiyaç sahiplerine, hak temelli yaklaşımla destek olacağız. Meslek edindirme kurslarını yaygınlaştırarak istihdam konusunda adımlar atacağız” dedi.

Bozbey, “20 yıllık karnemiz ortada. Birlikte bir Bursa hikâyesi yazacağız” diyerek de kararlılığını göstermiş oldu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 62 gün kaldı.

Aslında Bozbey’e seçimi kazandıracak ne Kemal Kılıçdaroğlu ne CHP ne de İYİ Parti’dir.

Seçimi Bozbey’e kazandıracak ‘K.K.K.K.K.’dır…

Bu harflerin anlamını da başka yazımızda yazacağız inşallah…

Rekabet her daim güzeldir.

Kazanan halkımız ve şehrimiz olsun.  

Ne diyelim Bursa için kim hayırlı ise o kazansın.