Uzun zamandır sağlığımız için büyük uğraşlar verdik, birçok alışkanlığımızdan vazgeçtik evimizde zaman geçirdik. Hükümetimiz bize ne dediyse tam anlamıyla onu yaptık.

Asıl zorlu süreç şimdi başlıyor. Bursa için yasakların çoğu kalktı. Kimi yasakların kalkmasına kızdı kimi sevindi. Birileri haftasonu gezmeye planları yapmaya başladı, kimi ise dükkanını açıp şu son birkaç aydır elde edemediği geliri nasıl elde ederim derdine düştü.

Hatırlarsanız daha önce yasaklar geldiğinde vaka sayısı daha azdı. Şimdi ise neredeyse 2 katı. Peki yasaklar neden kalktı. Tabiî ki bunu eleştirecek değilim ama bu süreçte bu uygun görüldüyse elbet hükümetin düşündüğü var.

Gel gelelim bize, bu süreçte en büyük iş bize düşünüyor. Düşünceli olacağız, zaruri bir çıkış yapmayacağız, kalabalık ortama girmeyeceğiz, temizliğimize, maske kullanımına dikkat edeceğiz. Eğer dikkat etmezsek daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.

Bir düşünsenize kim sevdiğinden ayrılmak ister. Bakın bir yıl geçti şu illetin ülkemize geldiği, birçok kişi sevdiğinden ayrıldı. Sevdiğini kara toprağa verdi. Kimi bazı düşüncesiz insanların yüzünden sevdiğini o kara toprağa verdi. Ne kendi hayatımızdan olalım ne de kimsenin hayatını söndürelim. Çünkü vebal ağır arkadaşlar. Vebalin altından kalkamazsınız. Bırakın birkaç ay daha kafe, AVM, çarşı gezmeyi…

Hım birde düğün meselesi var. Bakın şimdi görün gelir, her gün bir haber ‘düğünde korona halay çekti’ diye. Bu haberin gelmemesi kaçınılmaz, çünkü biz Bursa olarak insanları şaşırtmayı seviyoruz, daha önce de olmadı mı öyle…

Ne olursa olsun gevşemeyin. Bu sefer kaybeden siz olabilirsiniz.