Amerika'dan gelen son bilgilere göre NATO birliklerinin Kuzey Irak’a yerleştirilmesi ile ilgili planlar son aşamaya gelmiş durumda.

Buradaki en önemli husus bu birliklerin Kuzey Irak'a gelme sebebi ne?  Burada bu birlikler ne yapacak? Kuzey Irak'a gidip buradaki terör unsurlarını yok edeceklerse, terör yapılarını dağıtacaklarsa ne ala.

Ama Kuzey Irak'ta Türkiye'nin üç dört seneden beri oluşturmaya çalıştığı kaçak sınır geçişlerini önlemeye yönelik adımlarını aksatacak gevşetici bir durumsa şimdiden buna önlem almak gerekir.

Suriye'de Fırat'ın doğusu resmen Türkiye için yasak Bölge ilan edilmiş gibi gözüküyor.

Aynı durum Kuzey Irak’ta oluşursa burada Türkiye'nin sınır güvenliği anlamında sınırlardan yasak geçişler konusunda mutlaka titiz davranması lazım alınan tedbirlerle eskiden olduğu gibi terör unsurları kolay kolay sınır geçişi yapamamaya başladılar ve bu yurtiçi eylemlerin her geçen gün azalmasına sebebiyet vermekte.

Türkiye'nin 2 hafta evvel gerçekleştirdiği Gara operasyonundan sonra yeni operasyon Kandil’e mi olur?

Sincar’a mı olur diye düşünülen şu günlerde NATO'nun Kuzey Irak'ta görev almasına yönelik yorumlar ayyuka çıkmış durumda.

NATO birliklerinin teröristleri mağaralardan çıkartmaya, teslim olmaya yönelik olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Peki amaç ne?  Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon yapmasını geçişini engelleyerek tampon bir bölge oluşturmak mı?  Son birkaç gündür epeyce sorulan soruların başında bu geliyor.

Suriye'de Fırat'ın doğusundaki Garnizonlaşmaya başlamış devlet yapısının nasıl bertaraf edeceğimizi düşündüğümüz şu günlerde bir de Kuzey Irak'ta NATO güçlerinin görev alacağının söylenmesi şu durumda gerçekten hiç de hoş bir durum değil ve mutlaka ülkemizin bu konuyla ilgili gerekli adımları atması lazım.