Antrenman sahası gibi bir sahada kampın son hazırlık maçı.Saha zemini cilli gibi. Rakip sıradan mütevazi olsa da bir Alman takımı olduğu için adamların yavaşı bozuk, özel maç demiyor oldukça sert oynuyorlar. Bursasporlu oyuncularımız bu disiplinli, fizik ve kondisyon bakımından güçlü takıma karşı kibar oyunla ve hakeme itiraz etmekten futbol oynamaya zaman ayıramayınca sonuç Darmstadt karşısında adeta döküldüler. 3-0 .

Bu skor her taraftar gibi beni de bu sezon adına korkuttu. Maç sonrası Hamza hocanın “ oyun anlayışımız adına çok da çalışmadık çabukluk çalışacağız” ifadesine anlam veremedim. Kendisine, ilk günden bu güne antrenmanlarda ne çalıştınız? deme hakkımı taraftar adına kullanıyorum Hocam sahi antrenmanlardaki neşe muhabbet samimiyeti sahada neden göremedik?

Bursaspor’da eksik nerede diye maça eleştiriyel bakacağım. Takımda en çok sırıtan sağ ve solda oynayan Sercan ve Vale’nin savunmaya ve top rakipteyken takım savunmasına destek vermede çok yetersizdi. Bilal ve Batalla’ya yaklaşmadılar. Top bizde iken adam arkasına saklandılar. Ve sonuç olarak ikinci ve üçüncü bölge ile bağlantı kurulamadı. Sercan’ın ilk yarıdaki kaçırdığı pozisyon dışında pozisyonumuz yok!

Sinan kuvvetli çok koşuyor boğuşuyor aynı bizim şampiyon olduğumuz seneki Turgay Bahadır gibi. Ona benzettim. Ancak Turgay kadar üretken değil pozisyona giremiyor ve de son vuruşlarında başarısı zayıf.

Merter yeni sakatlıktan çıkmış, Necid ve Cucak için başkan bir iki güne kadar satılacak diyor ama oyuncular sahada!. Ha Mert buna rağmen olumlu sinyal verdiğini belirtmeliyim..

Sercan bu haliyle taraftarın sempatisini kaybeder. Vale bizimkilere benzemiş savunma sız oynuyor çok salık…

Sivok’un yanına Darmstdt’ın kaptanı Aytaç’ı alın kafamız rahat olsun.. İsmail ile bu iş yürümez. Şamil o formayı alır. Yan toplarda savunmamız ve kalecimiz , rakip nasıl topa vuracak diye seyrediyor!

Bu maçta Bilal ve Batalla’nın birlikte bu kenar oyuncuları ile oynarsa yazık olacak.Çözüm Hamza hocada!!! Al gülüm ver gülümle ilk on hayal olur, sıkıntılı sezon bize yoldaş olur biline..

Futbolda üç pozisyon çok önemlidir. 1- Top rakipteyken ne yapacağınız 2- Top bizde iken ne yapacağınız 3- Top boş ta iken ne yapacağınız.. Bu maçta Darmstadt maç boyunca bize bunu nasıl yapacağımızı çok güzel örnekleriyle gösterdi!!?

Bursaspor kendi dünyasında yaşıyor. Umarım bu maç gerçekleri görmemize yardımcı olmuştur.Hazırlık maçı olması avantaj. Bu takıma takviye lazım değil diyecek yönetici var mı? Bu takıma savaşan rakibe nefes aldırmayacak terinin son damlasına kadar savaşacak oyuncular lazım.

Sayısı mı? ona siz karar verin…