‘Sınıflandırma Esaslı Yeterlilik Sistemi’ ve ‘İş Deneyim Belgeleri’ müteahhitleri son dönemde en çok ilgilendiren mevzuatların başında geliyor. 
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) bu konuda üyelerini ve firma çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla bir seminer düzenledi. Başkan Andıç’ın ikinci döneminin ilk seminerinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Mesut Gül, Yapı Denetim Şube Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Barış Deli ve Yapım İşleri Şube Müdürlüğünden Pınar Karahan Dursun mevzuatlardaki son değişiklikler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, müteahhitlerin merak ettiği soruları yanıtladı.
Yönetmeliğin sektöre fayda sağlayacağını belirten Mesut Gül, bu yönetmeliğin özünün gerekli tecrübeye, bütçeye ve yeterliliğe sahip müteahhitlerin önünü açmak olduğunu söyledi.
Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç da, İMSİAD olarak uzun süredir bu yasanın takipçisi olduklarına dikkat çekti. Andıç, Bakanlık ve İl Müdürlüğüyle sürekli temas halinde olduklarını ve mevzuatta tespit ettikleri aksaklıkları kendilerine ilettiklerini ifade etti.
Bu mevzuatın, sektöre ne gibi yenilikler getireceğini bekleyip göreceğiz. Umarız ki hem müteahhitler, hem de çeşitli nedenlerden mağduriyet yaşayan vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi açısından faydalı olur.

GENÇ BEKSİAD GÖREVE HAZIR
Bebe giyim ve konfeksiyon sektörü, son yıllarda büyük bir ivme yakalayarak Bursa’nın en önemli sektörlerinden bir konumuna geldi. 
Her yıl artan ticaret hacmi, pazar çeşitliliği ve büyüme hızıyla, değerini artıran sektörün en önemli paydaşı konumunda yer alan Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) önemli bir projeye imza attı.
Firmaların ikinci ve üçüncü kuşaklara aktarılması amacıyla, BEKSİAD bünyesinde Genç BEKSİAD kuruldu. Genç BEKSİAD’ın ilk başkanı ise Muhammed Ali Varol oldu.
Genç BEKSİAD’ın tanıtım toplantısında konuşan M. Ali Varol, sektörün daha da gelişmesi için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

ULUDAĞ KONGREYE DOYACAK
Bursa’nın en çok üzerinde durduğu konulardan biri turizm. Şehrin turizmden aldığı payı, konaklanan gece sayısını artırmak için önemli çalıştaylar, programlar düzenleniyor.
Böyle bir ortamda, kongre ve turizm sektörünün önemli paydaşlarından biri olan BURKON Turizm & Kongre’nin, Bursa’ya özellikle kongre turizmi konusunda koyduğu katkı oldukça değerli bir hal alıyor.
Bursa başta olmak üzere, Türkiye’nin önemli şehirlerinde ulusal ve uluslararası kongreler, sempozyumlar, zirve ve toplantılar düzenleyerek, hem turizme hem de bilime önemli katkı sağlayan BURKON Turizm & Kongre, Mart ayında Uludağ’da 5 adet kongre düzenleyecek. 
Bursa’nın ve özellikle Uludağ’ın bu tarz kongrelere daha çok ev sahipliği yapması gerektiğini söyleyen BURKON Turizm & Kongre Genel Müdürü Hasan Eker, kongre turizmiyle gelen turistin, daha nitelikli ve daha uzun süre konakladığını sözlerine ekledi.