Çalışma hayatı içerisinde olan tüm bireyleri yakından ilgilendiren, 'Mobbing' konusunu ele alarak bu konuda sizlere kısa bilgiler vermek istedim bu yazımda.

'Mobbing' kelimesinin kökü olan, ‘Mob’ sataşmak anlamına gelmektedir. Üst düzey yönetim kademesinde olan kişilerin, alt kademedeki çalışanlarına, asılsız isnat ve suçlamalarla, sistematik olarak uyguladığı, psikolojik baskı, korku, sindirme çaresiz bırakma politikasıdır. Mobbing’e maruz kalan personelin, ruh sağlığı ve iş verimliliği olumsuz etkilenir.

Alanında yetersiz, aşırı kontrolcü, nevrotik, hasta, korkak yöneticilerin sıkça başvurduğu bu yolda yönetici şu yolu izler; olmayan bir dedikoduyu duymuş gibi yapıp personeli odasına çağırır, azarlar, tersler, personele kendini savunması için söz hakkı vermez, iş akdini sona erdirme şantajı ile çalışan personeli çaresiz bırakıp pasifize eder. Bu şekilde kendi iç dünyasında ego tatmini sağlayıp bulunduğu konumu koruduklarına inanırlar.

Bu hasta yönetici tipleri yetkili olduğu kurumlarda sık sık çeşitli etkinlikler düzenleyip üst düzey protokolü ağırlar kendilerini gösterir, beğenilme takdir edilme yoluna gider. Kurum içi kameralardan çalışan personeli gözler. Genelde tez canlı, agresif, sinirli ve komplekslidir, kurum içinde iki kişi konuşuyorsa kendisi hakkında konuşulduğunu düşünür fakat tüm bu davranışların yanı sıra misafir, ziyaretçi ve yabancılara son derece saygılı kibar ve güler yüzlüdür.

Bu veya benzeri despotizmle karşılaşan çalışanlar, öncelikle Alo 170’i arayıp durumu ihbar etmeli, sosyal psikolojik ve adli destek almalıdır. Yönetici tarafından azarlandığında terslendiğinde boynunu büküp, peki tamam, evet haklısınız yerine, ‘Bu olayı bana ispat edebilir misiniz? Ben bu şekilde düşünmüyorum. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir, beni o kişi ile yüzleştirin. Yazılı tutanak ve ifade istiyorum’ gibi istikrarlı, akılcı, tutarlı bir duruş sergilemeli, korkarak karşı tarafa ego tatmini sağlamamalıdır.

Olaya dair şahidi varsa bulunduğu il veya ilçenin mülki amirleri ve savcıları ile görüşebilir şikayetçi olabilirler. Aksi takdirde çalışanın benlik duygusu zedelenir, kendine güveni azalır, mesleki yeterliliği iş verimi ve performansı düşer, huzursuzluk, korku, panik atak, öfke, endişe, stres gibi sorunlarla karşı karşıya kalır, vesselam...

Günün Sözü:

“Her güne, güzelliğe niyet ederek başlayın. ‘Bugün güzel şeyler olacak' diye düşünün. Çünkü dilekler dualaşır, dualar gerçekleşir.”