Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fikri Düşünceli, incelik göstererek yıl sonu balosuna LCV için kendisi arayıp davet edince perhizi bozup gitmek vacip oldu. Aslında çok da iyi oldu. Uzun bir aradan sonra dostlarla sohbet etme imkânı buldum. Güzel şarkılara eşlik ettim. Hele milattan önce ilk kez Dario Moreno’dan dinleyip hayaller kurduğum ‘Deniz ve mehtap sordular seni neredesin?’ şarkısı beni aldı götürdü…

Makine mühendisleri meslek ağabeylerinin elli, kırk ve yirmi beşliklerinin hatırlanması ve anı plaketi ile takdir edilmeleri güzeldi.

Şehir Plancıları Odası’nın efsane başkanı Füsun Uyanık ile çok derin sohbet ettik. Onların sabah çorbasını takip ettiğimi ama çayı tercih ettiğimden özenmediğimi söyledim. Necati Şahin’in kulaklarını çınlattık ama falına ben baktım. Fikrimce onun Belediye Meclisi’nde olması gerektiğini söyledim. İlerde belki dedi. Hep dava açan taraf oldun, azıcık da karar tarafında ol dedim. Ortam gürültülü olduğundan yakın zamanda uzun bir sohbet için sözleştik.

Peyzaj Mimarları Odası’nın kıdemli Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü ile bir zamanlar “Yeşilmişik” şarkısını söyledik. Ardından Salı gecesi BAOB korosunun konserine davet etti. O siyasete sıcak gibi ama siyaset ona nasıl henüz bilmiyorum.

Tekstil Mühendisleri Odası Başkanı arkadaşım Füsun Ekren ile de sohbet ettik. İyi niyet ve dar bütçe ile mucizeler yarattığını biliyordum ama paylaşamıyorduk. Eşi Ersun’u iletişim görevlisi atadı ve etkinliklerini gönderecek ben de sizlerle paylaşacağım.

Vakti gelince kalkmak gerek derler ya hani! Ben de müsaade isteyip ayrıldım. Podyum Davet’in lobisine çıkınca hazirundaki sayısız başkana ilave olarak Mehmet Ali Ekmekçi Başkanımın ortama yeni akmak için geldiğini gördüm. Hoş beş edip hırlı, hırsız, uğurlu, uğursuz, namuslu, namussuz üzerine tez yazarken Mustafa Bozbey çıkageldi. Ne yapıyorsunuz dedi. Valla biz iyiyiz de sen ne yapıyorsun diye sorduk.

Büyükşehir adayı olduğunu bizatihi kendi ağzından duydum ama resmiyet için PM’nin açıklamasını bekliyor. Büyükşehir de gülümseyecek diyerek ünlü mottosunu sözünün sonuna ekledikten sonra Mali’yi de aramıza alarak olmazsa olmaz selfisini çekiverdi.

Oldu olmadı, ışık doğru yanlış derken arkadan gelen selam sesi ile irkildik. Döndük baktık Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da geç gelenler kafilesi olarak lobiye girdi.

İlk iki başkanlı selfiyi de çektikten sonra Hayri Başkan’la birlikte üçlü sohbet ettik. O da malumun ilanını bekliyor rahatlığı içerisindeydi.

Biraz daha dursam kim gelirdi bilmiyorum ama Papa ya da Trump çat kapı gelirse başıma iş açarım diye korktum ve başkanları salona uğurlarken ben de elimde telefon eve doğru 2150 adımlık yürüyüşe başladım.

Sosyal medyada Alinur aut, Dündar in gibi kirli mesajlar görünce Bursa’nın derin ve kirli AK Partilileri iş başı yapmış dedim. Bu konuyu iki ay önce görerek yazmıştım. Sonunda ben haklı çıkıyorum ama biraz geç mi oluyor diye üzülüyorum.

Ayhan Başkan ve Alinur Başkan dikkat!

Bazen yazmak için tırmalarsın, gündemi tarar bir şey bulamazsın ama işini sevince haber de seni seviyor ve gecenin bereketini yüklenip geldim.