Bilirsiniz değil mi? Çalılıkların arasında kendine yer bulup güneşe ulaşmaya çalışan gösterişsiz ama mis kokulu yaban gülleri vardır.
Onlar çiçekçilerin vitrinlerini süsleyen rengarenk havalı güllerden değildirler. Oraya konsa da müşterisi de yoktu ama onların mutlu dünyası çalılıkların arasında fark edilmeden yaşamaktır.

Kim bilir! Belki onlar da fark edilmek, beğenilmek ister ama o güzelim güller duyguları nasırlaşmış dünyada kimsenin umurunda değildirler.

Okullar açıldı, çocuklar rengarenk giysileri ve çantaları ile velilerin elinden tutarak sınıflarına girmeden önce anı yaşatan fotoğrafların, çektirilen selfielerin sosyal medya paylaşımları tavan yapıyorken, kenarda köşede bu coşkuyu izleyen suskun veliler ve yaban gülleri gibi farklı çocuklarımızın olduğunu unutmayalım.

Onlar farklı olmak için kromozom sayılarını kendileri belirlemediler. Onların dünyasında yalan, riya, hile, hurda yoktur. Onların akıllarından geçeni hele bir de anne iseniz gözlerine bakıp anlarsınız.

..Ve maalesef çocuk tacizlerinin en çok uygulandığı ama vicdani karanlıkta sessiz çığlıklarını duyamadıklarımızdır.

Son yıllarda başta devletimiz olmak üzere dernekler, kurumlar farkındalık eğitimleri veren sınıflar açtılar. 

Artık kurslardan değil üniversitelerden pırlanta gibi özel eğitim grupları öğretmenleri yetişiyor.

Bir toplumun çağdaş ve gelişiminin en önemli kriterlerinden birisi de farkındalık eğitimlerine destek ve önem vermesidir.

Mis gibi kokan masum yavrularımızı sokağa bırakmayalım ve evlerde saklamayalım ki; aldıkları eğitimle çalılar arasında sağlıklı büyümeye devam etsinler.