Yine Bursa bir ilki başardı. Bu maçın başrol oyuncuları sadakat, samimiyet, kardeşlik timsali tribünde hiç susmayan küçükler teşekkürler size. Tükettiğiniz nefese, alkışlarınızdaki ahenge kurban olsun tribünler.  
Bursaspor Valiliğimiz öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önderliğinde her hafta bir Organize sanayimizin sponsorluğunda (çeşitli kaynaklardan olabilir) Yeşil Beyaz  melekler tribünleri doldursun. Nasıl olsa tribünler dolmuyor! Gelecek bizim olsundevamı gelmeli. Her hafta bir sınıf değil birkaç okuldan yeşil beyaz sevgisi ile çarpan yürekler o tribünlerin sahibi olsun. 
Bu ligin bireysel kalite bakımından ve piyasa değeri en yüksek takımı Erzurumspor. Henüz takım organizasyonları zayıf, uyumlu değiller.
Kalede Sehiç, ortada tecrübeli dikine oynayan birebiri çok etkili oyun okuması çok yüksek Obertan,hücumda Pote,sağda süratliRashad, solda takım oyununu iyi oynayan Jugurtha Hamroun. Cenk Ahmet, İbrahim ve ikinci yarı oyuna giren Emrah  çok etkili oyuncular. Bereket savunmalarında stoperlerinin uyumsuzluğunu  duran topta değerlendirdik ve  golü bulduk üzerine de yattık. İki Süper Lig‘den düşmüş takımın mücadelesi güzeldi.
İlk yarı keyif veren, ikinci yarı baskı yiyen ayağında top tutamayan bir Bursaspor!. Hoca dökülen orta sahamıza Selçuk’u oyuna aldı da oyun kontrolünü maçın sonlarında ele aldık. Özer henüz ağırlığını hissettiremedi.
Son haftalarda ilk onbiri sürekli değişen Bursaspor da ilk haftalardaki sahadaki gençlerin yerini yaşlı ve tecrübeli oyuncular almaya başladı.Nazar boncuğumuz Emirhan’a da bu maçta işaret verildi . O da büyük ihtimalle  gelecekhaftalarda yedekler arasına geçecek!Bursaspor bu  evladında ısrar etmeli. Harcanacak bir oyuncu değil. Kumaşı iyi. 
Abdullahi Shehu, Lato değişmez bek oldular. Anıl ve Diarra,Cüneyt ve Rüştü’ye göre daha  dikkatliler ve tandem oyununu iyi oynadılar. Yerinde müdahaleleriyle güven verdiler. Anıl  oyunu iyi okuyor. Mamadou Diarra ise çabuk ve mücadeleci. 
Kalecimiz Çağlar’ın son dakikalarda karşı karşıya çıkardığı topu da unutmamak gerek. Hücumda İgor ve  Musa Araz çok etkisiz kaldılar. Burağın Kapacak gibi  oyunu ileri taşıyan oyuncumuz yok. Musa Araz kötülerdendi. Mücadelesi iyi verimi kötüydü. Elinden geleni yapması güzel ama oynadığı yer onun yeri değil  8 ve 10 numara mevkilerinin adamı sinyali verdi. Yoklukta kanat gibi oynadı... 
Bursaspor İlk yarıda kanatların çizgiye, kanat beklerin ortadan oyuna girerek oynadı. Bu taktik bence  dahaiyiydi rakibin klasik oyun anlayışını bozdu ve pozisyonlar bulduk. İkinci yarıda bu düzen sanki değişti kanatlar içe döndü ve  beklerimiz zorlanmaya başladı. İkinci yarı kötü gözükmemizin ana sebebi Erzurumun oyun hakimiyetini tamamen ele almasının ana sebebi bu oyun düzenin değişikliği olsa gerek.
Ayrıca bizim takımda Obertan gibi oyunu dikine oynayacak, takımı dinlendirecek oyuncumuzun olmaması tempolu oyunumuzu geriye çekiyor. İlk yarı çok pres yapan takım son 20 dakika çok yoruldu. Buna önlem almak gerek. Önemli olan ligi zirve adayından üç puanı almaktı onu da aldık!.Bursaspor maç boyunca iyi oyununu devam ettirmese de galibiyete yetecek kadar ve dikkatli oynadı. Kadromuzdaki tecrübeli oyuncular sahaya girince oyunu istediğimiz şekilde  bizim kontrolümüze alıp  zaman geçirip rakibin temposunu düşürebiliyoruz. Bu önemli bir tecrübe...
Maç Cumartesi, aynı saatlerde üç İstanbul takımın derbisi var ve tribünlerde 11900  seyircimiz var. Az seyirci bir devre de olsa güzel mücadele ve zaman zaman kalite kokan güzel goller izlemekten mutlu.