Sayılı günler kaldı koronanın bir yılının dolmasına. Kiminden, çok şey aldı götürdü. Alışkanlıklarımız değişti, neler yaşadık neler.

Ama bize bu sürecin öğrettiği en önemli şey ne biliyor musunuz? Sevdiklerimizin kıymetini bilmek. Sen öğrendin, ben öğrendim, onlar öğrendi hükümetimiz bile milletinin ne kadar önemli bir varlık olduğunu gösterdi.

Hükümetin birçok konuda eleştirdiğimiz politikası oldu, kabul etmediğimiz. Mesela bu süreçte birçok esnafın maddi sıkıntıdan dolayı kepenk kapattığını duyduğumuzda hükümet neden yardım etmiyor deyip deyip durduk. Ama tabi uyguladığı birçok desteği de görmezden gelmedik.

Neredeyse bir yıl olacak ve birçok iş yeri sahibine destek olmak için kısa çalışma ödeneği ve yarı zamanlı çalışma desteği sağladı.

Asıl konuya gelelim asıl benim anlatmak istediğim ne biliyor musunuz? Birçok konuda eleştirdiğimiz hükümetimiz bizden çok yaşlılarımızı düşündü. Diğer ülkelerde yaşlılar üzerinden uygulanan birçok politikayı duyduk. Vah vah ettik. Ama şükrettik iyi ki biz Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz dedik.

Neredeyse bir yıl dolacak yaşlılarımızı korumamız gerektiğini o kadar kafamıza kazıdılar ki… Hatta bir ara bu hükümet ne istiyor şu 65+’lardan dedik. Ama istediği neydi biliyor musunuz? İstediği eskiden de olduğu gibi atalarımızı, dedelerimizi, nenelerimizi, annelerimizi, babalarımızı korumaktı. Çünkü bizim millet olarak kanımızda var; andımızda olduğu gibi küçüklerimizi korumak ama büyüklerimizi saymak ilkemizdir.

Aşılarımız başladı bakın yaşlılarımız için kapı kapı dolaşıp aşı yapılıyor. Geçen birine sordum aşı yaptıracak mısınız diye. Cevabı karşısında ne diyeceğimi şaşırdım. Neymiş efendim; aşı olanların çocuğu olmuyormuş, kadın olanlar erkekliğe özeniyormuş, erkek olanlarda kadınlığa özeniyormuş.

Bunu duyunca hem şaşırdım hem güldüm. Bu nasıl bir zihniyet arkadaş. Ben hayır yok öyle bir şey dedikçe diretti; ‘sen yanlış biliyorsun günlerce ben videolar izledim bunlar hepsi doğru. Koronayı çıkaran Çin, aşıyı çıkaran da Çin. Çin’in amacı neydi, nüfus azaltma politikasıydı. İşte Çin bunu yaparak hem nüfusu azaltıyor hem de bilim alanında ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor’ deyip durdu.

İnanmıyorum arkadaş bizim hükümetimiz bu kadar kötü olamaz, kaldı ki Sağlık Bakanımız, Cumhurbaşkanımız, profesörlerimiz, doktorlarımız da oldu bu aşıyı. Asla ama asla milletine bu kötülüğü yapmaz bizim hükümetimiz.

Biz var olduğumuz zamandan beri Osmanlı zamanından beri milletimizi koruma politikası üzerinde hareket ettik. Asla ama asla hiçbir ülkeye boyun eğecek bir millet değiliz. Söyleyeceğim şu ki devletimi seviyorum ve milletimi devletime emanet ediyorum!